Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Național al Banatului în colaborare cu Opera Națională Română (ONRT) din Timișoara și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș organizează o expoziție-tribut Operei Naționale Române din Timișoara, la cei 75 de ani de la înființare.

9 April - 30 April

🏛Muzeul Național al Banatului în colaborare cu Opera Națională Română (ONRT) din Timișoara și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș organizează o expoziție-tribut Operei Naționale Române din Timișoara, la cei 75 de ani de la înființare.
✨„Accente lirice în capitala Banatului” se deschide în mansarda B1 a bastionului Maria Theresia, sâmbătă, 9 aprilie 2022, la ora 18.00. Expoziția aduce în fața vizitatorilor istoria ONRT, dar și diferite personalități sonore ale domeniului. Prima ediție a expoziției îl are în prim-plan pe regretatul Corneliu Murgu (25 iulie 1948 – d. 27 aprilie 2021), cel care a stat la cârma instituției timp de aproape două decenii, dar și solist internațional.
✨Expoziția include viața, cariera și activitatea managerială a artistului, fiind prezentate rolurile maestrului pe scenele marilor instituții de cultură ale Europei, dar și colaborările naționale. Vor fi expuse inclusiv obiecte personale, costume din spectacole, afișe, documente, corespondență, părți ale decorurilor de spectacol.
‼️Evenimente artistice muzicale vor avea loc la vernisaj și pe parcursul expoziției pe simezele Bastionului Theresia
Vă așteptăm!

Organizer

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Piaţa Iancu Huniade nr. 1
Timișoara, Timiș 300002 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.