Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Național al Bucovinei, Arhivele Naționale ale României și Asociația „Dar Development” vă invită să vizitați expoziția Epidemiile în istoria Țărilor Române. Mărturii documentare.

22 septembrie, 2023 - 29 septembrie, 2023

Muzeul Național al Bucovinei, Arhivele Naționale ale României și Asociația „Dar Development” vă invită să vizitați expoziția Epidemiile în istoria Țărilor Române. Mărturii documentare.

Expoziția este deschisă în perioada 22 septembrie – 29 octombrie 2023, la Muzeul de Istorie.

De-a lungul timpului, numeroase epidemii au afectat diferite zone ale actualului teritoriu al României – de la epidemia de ciumă la epidemia de holeră care a făcut ravagii în secolul al XIX-lea, până la epidemiile de gripă spaniolă, varicelă și tifos exantematic de la finalul Primului Război Mondial.

Documentele expuse surprind modul în care instituțiile vremii au răspuns provocărilor acestor boli, metodele de stopare și urmele pe care acestea le-au lăsat în societate.

Pe lângă documente sunt prezentate și obiecte sanitare care au fost folosite în scopul eradicării pandemiilor, obiecte ce fac parte din patrimoniul Muzeului Național al Bucovinei și dintr-o colecție privată.

Preț bilet vizitare    4 lei – adulți, 2 lei – pensionari, 1 leu – elevi/studenți.

Details

Start:
22 septembrie, 2023
End:
29 septembrie, 2023
Event Category:
Website:
https://muzeulbucovinei.ro/2023/09/25/expozitia-epidemiile-in-istoria-tarilor-romane/

Organizer

Muzeul Bucovinei
Email
https://muzeulbucovinei.ro

Venue

Muzeul Bucovinei
Str. Ştefan cel Mare nr. 33
Suceava, Suceava Romania
+ Google Map
View Venue Website