Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită joi, 1 septembrie 2022, de la orele 19.30, în sediul din Str. Nicolae Crețulescu 8, la proiecția filmului LINII (2021), regia Barbora Sliepková, durata 80 minute.

1 septembrie, 2022

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită joi, 1 septembrie 2022, de la orele 19.30, în sediul din Str. Nicolae Crețulescu 8, la proiecția filmului LINII (2021), regia Barbora Sliepková, durata 80 minute.
Producători: Hitchhiker Cinema, Barbara Janišová Feglová, Soňa Horváthová, Nazarij Klujev
Montaj, sunet: Máté Csuport
Imagine: Barbora Sliepková, Maxim Kľujev, Michal Fulier
Muzica: Jonatan Pastircak
Sinopsis
Linii este un film alb-negru, care oscilează între portrete empatice ale unor protagoniști luați aparent la întâmplare și un discurs critic la adresa dezvoltării urbane în forma sa actuală, cu efectele ei asupra vieții private și comunitare. În secvențe aproape neorealiste, vedem forfota și provocările de zi cu zi ale Bratislavei contemporane, ai cărei locuitori au de gestionat, dincolo de propriile necazuri, o planificare urbană ostilă, un trafic ineficient și cheltuieli de locuire aflate în permanentă creștere. Straniile compoziții vizuale și muzica orchestrală alienantă care le însoțește alcătuiesc un poem audiovizual pe tema realității vieții moderne în spații urbane, în care până și trasarea unor linii pe șosea poate căpăta dimensiunile unui gest filosofic, reflexiv.
Premii:
Opus Bonum la Ji.hlava International Documentary Film Festival.
Barbora Sliepková (n. 1993) a studiat regie de documentar la Academia de Arte Performative din Bratislava. A regizat episodul Xenophobia din cadrul seriei documentare Black Swans (2018) și s-a ocupat de portretul Vierei Mecková din cadrul seriei Icons (2020), ce reunește anchete asupra unor figuri remarcabile din arhitectura slovacă. Documentarul Lines a fost premiat în segmentul Eastern Promises, la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary și a câștigat premiul Opus Bonum la Ji.hlava International Documentary Film Festival.
Presa
„A fi singură acasă e încă un mare privilegiu. A fi singură în lume e insuportabil. Când ești multă vreme singură, îți zici că probabil așa trebuie să stea lucrurile.” (Barbora Sliepková)

Detalii

Dată:
1 septembrie, 2022
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/events/5381919935262559/?ref=newsfeed

Organizator

Muzeul Național al Literaturii Române – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Hartă Google

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *