Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la o discuție – concert despre improvizație cu Adrian Naidin, 16 ianuarie 2022

16 January

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la o discuție – concert despre improvizație cu Adrian Naidin.
Născut la data de 23 aprilie 1974 la Cluj, Adrian Naidin a urmat cursurile Liceului de Muzică „Sigismund Toduță”, la clasa profesoarei Gabriela Todor, care a jucat un rol important în formarea lui ca violoncelist. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, secția Violoncel și Muzică de Cameră. A studiat în particular cu Mischa Maisky, cel supranumit „Paganini al violoncelului”. În 1987 și 1990 a obținut Premiul al III-lea la „Olimpiada Națională de Muzică”. În 1997 a obținut Premiul al II-lea la „Concursul Național de Interpretare Muzicală” și Premiul al II-lea pentru muzică de camera la „Concursul Internațional de la Reichenau”, care a avut loc în Austria. A debutat în 1998, ca artist instrumentist la Opera din Cluj Napoca. În 2001 a devenit membru al Orchestrei Naționale Radio din București. În perioada 2000 – 2003 a fost colaborator la Teatrul Național din București pentru muzică de teatru. Adrian Naidin este un muzician complet, exprimându-se în jazz, muzică clasică, rock și muzică tradițională. A susținut concerte în țară și în străinătate. În 2010, la Sala Radio, a prezentat un concert cu compoziții proprii, intitulat „Let’s Vibe”. A avut alături de el Orchestra Națională Radio, dirijor Jin Wang, și pe solistul Alexandru Tomescu (vioară). A colaborat cu muzicianul american Moby și pianistul român Raul Kusak pentru coloana sonoră a filmului „The Necesary Death of Charlie Countryman”.
Intrarea este liberă, iar accesul se face pe baza unei rezervări la programe@mnlr.ro sau printr-un mesaj pe WhatsApp la 0736.598.451 (Gabriela Toma). Participanții trebuie să prezinte la intrare dovada certificatului verde.

Details

Date:
16 January
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.