Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul Național Brătianu organizează în zilele de 30 și 31 mai 2023, orele 10:00, ediția a doua a Simpozionului Național cu titlul: ”Familia Brătianu și rolul ei în istoria românilor”.

30 mai - 31 mai

Muzeul Național Brătianu organizează în zilele de 30 și 31 mai 2023, orele 10:00, la sediul său din strada Ion I.C. Brătianu, nr. 37, Ștefănești-Argeș, ediția a doua a Simpozionului Național cu titlul: ”Familia Brătianu și rolul ei în istoria românilor”.

Tema specifică pe care o propunem anul acesta se intitulează: ”Gheorghe Brătianu – 70 de ani de la drama închisorii din Sighet”. Gheorghe Brătianu, fiul Mariei Moruzi Cuza și al lui Ionel Brătianu, este unul dintre cei mai cunoscuți savanți români, eforturile sale de a legitima identitatea noastră istorică și culturală fiind considerabile.

Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la moartea sa în închisoare, în condiții încă neelucidate. În noaptea de 5-6 mai 1950, Gheorghe Brătianu este arestat de organele securității și întemnițat la închisoarea din Sighet, fiind reținut aproape trei ani, fără să fi fost judecat și condamnat. În anul 1971, familia a fost autorizată să-l dezgroape din Cimitirul Săracilor din Sighet și să-l reînhumeze în cavoul Brătienilor de la Florica, Ștefănești-Argeș.

Cu acest prilej, Muzeul Național Brătianu își propune să reunească intelectuali consacrați, istorici, oameni de cultură, cercetători, profesori, scopul fiind prezentarea unor studii despre viața și personalitatea marelui istoric și om politic, care să ajungă la marele public.

Detalii

Începe:
30 mai
Se termină:
31 mai
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/events/6108598012569630/?ref=newsfeed

Organizator

Muzeul Național Brătianu
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național Brătianu
Aleea Stațiunii 37
Ștefănești, Argeș 117715 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare