Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) organizează „Zilele Columnei”, primul festival de reconstituire istorică daco-romană din București.

17 September, 2021 - 19 September, 2021

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) și Asociația Terra Dacica Aeterna, cu sprijinul Asociației Coolturale „Nouă ne Pasă!”The History Channel și ThoughtWorks România, organizează „Zilele Columnei”, primul festival de reconstituire istorică daco-romană din București.

Evenimentul se va desfășura la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti, în perioada 17-19 septembrie 2021, și va coincide, deloc întâmplător, cu ziua de naștere a împăratului Traian, respectiv 18 septembrie.

Publicul care va alege să viziteze muzeul în aceste zile va avea ocazia să participe la o serie de activități, astfel:

Vineri, 17 septembrie, orele 21:00 – paradă cu torțe pe Calea Victoriei și în Centrul Vechi la care vor participa membrii Asociației Terra Dacica Aeterna.

Sâmbăta, 18 septembrie, orele 10:00 -18:00 și duminică, 19 septembrie, orele 10:00 -14:00 – ateliere meșteșugărești de prelucrare a lemnului, osului, pielii, cămășilor de zale, prezentări de vestimentație și echipament specifice dacilor și romanilor, precum și demonstrații militare, prin intermediul cărora publicul se va familiariza cu formațiile de luptă romane, dar și cu armele dacilor, realizate de reprezentanți ai Asociației Terra Dacica Aeterna. De asemenea, participanții vor avea ocazia să deguste o serie de rețete culinare antice, autentice, atât sâmbătă, cât și duminică.

Cu ocazia festivalului, vor fi expuse o serie de artefacte antice care au fost replicate în scop educativ de către Asociația Terra Dacica Aeterna.

Tot în cadrul evenimentului, aproximativ 70 de tineri aflați în grija Direcției pentru Protecția Copilului Sector 3 se vor bucura de o „Lecție de Istorie Vie”, susținută de către membrii Asociației Terra Dacica Aeterna și de muzeografi ai MNIR, precum și de un concurs de tip „treasure hunt”.

 

Vă așteptăm cu drag!

Details

Start:
17 September, 2021
End:
19 September, 2021
Event Categories:
, ,

Organizer

Muzeul Național de Istorie a României – București
Phone:
+40 21 315 82 07
View Organizer Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.