Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Național Peleș deschide seria concertelor anului 2022 cu recitalul tânărului pianist, compozitor și percuționist Robert Creimernan, sâmbătă, 2 aprilie 2022, ora 16:00.

2 April

Muzeul Național Peleș deschide seria concertelor anului 2022 cu recitalul tânărului pianist, compozitor și percuționist Robert Creimernan.
Recitalul va fi susținut în sala Mare de Concerte a Castelului Peleș sâmbătă, 2 aprilie 2022, ora 16:00.
Intrarea se face pe bază de invitație, care se solicită la adresa de e-mail peles.ro@gmail.com.
Născut la București, Robert Creimerman a absolvit Colegiul Național de Muzică “George Enescu”, unde a studiat pianul cu doamna profesor Mihaela Zamfirescu. Pe parcursul anilor de școală, el a câstigat numeroase premii întâi sau trofee la concursuri naționale și internaționale, precum Olimpiada Națională de Interpretare Muzicală, concursul “Ada Ulubeanu”, concursul “Gradus ad Parnassum”, concursul “Victor Giuleanu”, concursul “Piano Artis” sau concursul “Millenium Piano”. De asemenea, i s-a acordat Premiul Special al Juriului pentru Dezvoltare Pianistică la Scottish International Youth Piano Competition în 2018, iar în 2019 a câștigat premiul întâi la același concurs Tot în timpul anilor de școală, el a început și studiul percuției sub tutela profesorului Alexandru Sturzu, participând la numeroase concerte organizate de catedra de percuție a colegiului. Student in anul al doilea la Royal Conservatoire of Scotland din Glasgow, Robert Creimerman este încă la începutul călătoriei prin cei patru ani ai studiului de licență, având ca specializare pianul, sub tutela profesorului Graeme McNaught. Deja în primul an de studiu el a participat la numeroase proiecte artistice ale conservatorului, colaborând atât cu pianiști, cât și cu studenți ai clasei de canto, dansatori, compozitori, sau membri ai orchestrei RCS.

Details

Date:
2 April
Event Category:

Organizer

Muzeul Național Peleș – Sinaia
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național Peleș
Str. Peleșului nr. 2
Sinaia, Prahova 106100 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.