Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul Olteniei Craiova are plăcerea să invite specialiştii acreditați în domeniul restaurării şi conservării patrimoniului cultural mobil la cea de a XVI-a Ediție a „Salonului Naţional de Restaurare”, care va avea loc în perioada 06-09 octombrie 2020.

23 aprilie - 15 iunie

Dat fiind contextul actual, pentru o gestionare coerentă a resurselor, vă rugăm să ne răspundeți respectând termenul menționat mai jos:
Pentru înscriere (confirmarea participării) la Salonul Naţional de Restaurare vă rugăm să trimiteţi în format electronic la adresa de e-mail restaurare.mo@gmail.com, până la data de 15 iunie 2020 – fișa de înregistrare.

„SALONUL NAŢIONAL DE RESTAURARE”, EDIȚIA a XVI-a
06-09 OCTOMBRIE 2020

În atenţia specialiştilor din domeniul restaurării
şi conservării patrimoniului cultural

Muzeul Olteniei Craiova are plăcerea să invite specialiştii acreditați în domeniul restaurării şi conservării patrimoniului cultural mobil la cea de a XVI-a Ediție a „Salonului Naţional de Restaurare”, care va avea loc în perioada 06-09 octombrie 2020.
Manifestarea va cuprinde:
– Salonul Naţional de Restaurare, Craiova 2020, ediția a XVI-a;
– Gala Restaurării Românești, ediția a VIII-a;
– Excursie documentară

Cu această ocazie se va publica bilingv (română și engleză) catalogul Salonului Național de Restaurare.

Pentru participare la Salonul Naţional de Restaurare vă rugăm să trimiteţi în format electronic la adresa de e-mail restaurare.mo@gmail.com, următoarele:

Date limită:
– 15 iunie 2020 – data limită pentru trimiterea fișei de înregistrare
– 17 iulie 2020 – data limită pentru trimiterea fișei piesei/pieselor, maxim 10 fotografii color ale piesei/pieselor (specificând înainte/în timpul/după restaurare), în format JPEG și acordul instituţiei (deţinătorului) pentru împrumutul piesei/pieselor;
– 31 august – 11 septembrie 2020 – preluarea pieselor ce vor fi expuse în Salonul Naţional de Restaurare. Menţionăm că transportul pieselor (tur/retur) se va asigura de către organizatori, care vor plăti şi poliţa de asigurare pe perioada transportului precum şi a expunerii în Salonul Naţional de Restaurare.
– 15 decembrie – data limită pentru returnarea de către organizatori a pieselor ce vor fi expuse în Salonul Naţional de Restaurare.

Mențiune: fișa de înregistrare și fișa piesei le puteți descărca de pe site-ul www.muzeulolteniei.ro, acestea vor fi trimise prin e-mail, la adresa restaurare.mo@gmail.com

Program provizoriu:
06 octombrie – Sosirea și cazarea invitaților;
07 octombrie – Ceremonia de deschidere/Vernisajul Salonului Național de Restaurare/Gala Restaurării Românești;
08 octombrie – Excursie documentară;
09 octombrie – Închiderea manifestării și plecarea invitaților.

Pentru relații suplimentare vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail restaurare.mo@gmail.com sau la numerele de telefon:

Persoane de contact:
Șef Laborator Restaurare-Conservare, Leonard IONESCU, nr. tel. 0724144656
Expert restaurator, Cristina Camelia GHIȚESCU, nr. tel. 0741073685

Detalii

Începere:
23 aprilie
Se termină:
15 iunie
Eveniment Category:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *