Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Muzeul Regiunii Porţilor de Fier se va deschide pentru public din data de 22 mai 2020

22 mai - 15 iunie

Începând de vineri, 22 mai a.c., Muzeul Regiunii Porților de Fier poate fi vizitat în intervalul orar 9.00-17.00 (marți-duminică), la toate punctele sale muzeale:
*Sediul din strada Independeței nr.2 – Parcul Arheologic și Pavilionul Multifuncțional:
*Muzeul de la Porțile de Fier (vamă):
*Muzeul de la Orșova – Strada Porţile de Fier nr. 32 (intrarea pe strada Decebal).
Vizitatorii vor putea admira Parcul Arheologic – Amfiteatrul roman-Termele romane-Castrul roman -Turnul Medieval, precum și expozițiile temporare din Pavilionul Multifuncțional. În Turnul Medieval sunt expuse 20 de sculpturi în lemn și piatră aparținând artistului Grigore Patrichi Smulti (1937-2012). În Pavilionul Multifuncțional sunt prezentate tapiserii deosebite din anii 70, din colecția muzeului. Expunem 13 tapiserii de mare valoare plastică, realizate in perioada anilor 70 – 80 ai secolului trecut, care înfățișează subiecte diverse sau teme alegorice. Realizate manual sau la război, tapiseriile ca forma a artei textile au scopul de a decora un spațiu dat prin monumentalitate.
Filiala Orșova a Muzeului Regiunii Porților de Fier cuprinde trei registre expoziționale cu tematica: științele naturii, istorie-arheologie și etnografie, specifice zonei şi vine în întâmpinarea orşovenilor dar şi a turiştilor care vor vizita Orşova, zona fiind într-o continuă dezvoltare turistică. Era absolut necesară includerea Orşovei în circuitul turistic naţional, deoarece oraşul se bucură de o istorie cu totul deosebită: vechea cetate romană Dierna și fostul paradis Ada Kaleh.
Muzeul Hidrocentralei Porților de Fier I:
Pe lângă expoziția de bază, vizitatorii pot vedea Sala Turbinelor, cele 6 turbine Kaplan,cu o putere instalată a fiecăreia de 194,5 MW, greutatea unei turbine fiind de 3.680 tone. Curentul produs de turbine trece la cele 6 transformatoare ridicătoare de tensiune, apoi este transmis la stațiile de conexiune de 220 KV. și de 400 KV. Lacul de acumulare cuprinde 2.300 miliarde metri cubi apa, iar prin formarea lui s-au inundat terenuri şi localități (10 pe malul românesc şi 7 pe malul sârbesc) căi ferate, şosele, poduri, podeţe, dar şi monumente istorice.

Detalii

Începere:
22 mai
Se termină:
15 iunie
Eveniment Categories:
,

Loc de întâlnire

Muzeul Regiunii Porților de Fier – Drobeta Turnu-Severin
Str. Independenţei nr. 2
Drobeta Turnu-Severin, Mehedinți 220160 Romania
+ Harta Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *