Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează expoziția retrospectivă de ceramică Astral a artistului plastic George Tiutin

7 iunie - 5 iulie

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al Primăriei Municipiului Oradea, expoziția retrospectivă de ceramică Astral a artistului plastic George Tiutin. Vernisajul acesteia va avea loc vineri, 7 iunie a.c., ora 17.00, la Muzeul Țării Crișurilor, sala de expoziții temporare a Secției de Artă.
„George Tiutin (1935-2013) este unul dintre ceramiștii români contemporani care a reușit să ridice meșteșugul modelării lutului la demnitatea sa veche, întemeiată pe o filozofie subiacentă a materiei primare.
Bulgărele de lut, cules și format în căușul mâinii, modelat către un rotund ideal pe roata olarului, vibrat sensibil în toate aspectele sale formale pentru a nuanța expresiv simetria nesfârșită a sferoidului fruct cosmic, toate aceste experiențe sunt adunate în expoziția retrospectivă care se va deschide la Muzeul Țării Crișurilor”.
În deschiderea evenimentului vor vorbi curatorii expoziției: Mariana Zintz, istoric și critic de artă, și Cornel Abrudan, șeful Secției de Artă a Muzeului Țării Crișurilor.
Expoziția va rămâne deschisă până în 5 iulie a.c.
Vă așteptăm cu drag!

Details

Start:
7 iunie
End:
5 iulie
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=970650581733337&set=gm.1058095082549365

Organizer

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
View Organizer Website

Venue

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
Str. Armatei Române nr.1/A
Oradea, Bihor 410087 Romania
+ Google Map
View Venue Website