Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Casa Corpului Didactic a Județului Bihor și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea, concursul județean de poezie „Viața prin ochi de poet”

16 ianuarie, 2023 - 3 februarie, 2023

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Casa Corpului Didactic a Județului Bihor și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea, concursul județean de poezie „Viața prin ochi de poet”, ediția a II-a, înscris în Calendarul activităților educative județene. Această perioadă a anului este definitorie pentru identitatea noastră, dovadă fiind sărbătorirea Zilei Culturii Naționale, care coincide cu data de naștere a „Poetului nepereche”. Prima ediție a concursului s-a bucurat de un real succes în rândul elevilor care au acceptat provocarea de a-și explora orizontul ideatic și emoțional și de a înscrie creațiile lor în competiție.

Ediția din acest an le oferă elevilor, indiferent de vârstă, posibilitatea de a redacta poezii în limbile română, maghiară și engleză. Astfel, pentru a putea participa la concurs, elevii trebuie să redacteze o poezie (maximum două) pe tema Spațiul și timpul copilăriei. Creațiile literare înscrise în competiție vor fi redactate pe o foaie format A4, cu caractere de 12, Times New Roman, la un rând distanță și se vor trimite în format electronic, sub forma doc/docx, pe adresa de e-mail pedagogiemuzeala@mtariicrisurilor.ro, în perioada 16 ianuarie – 3 februarie 2023. Vor intra în competiție doar poeziile care respectă principiul originalității, tema propusă, vor fi redactate cu diacritice și vor fi însoțite de formularul de înscriere în concurs completat cu toate informațiile necesare.

Se vor acorda premiile I, II, III și un premiu special pentru fiecare secțiune a concursului (Poezie în limba română, Poezie în limba maghiară și Poezie în limba engleză), pentru ciclurile primar, gimnazial, respectiv liceal.

Premierea celor mai bune lucrări va avea loc în perioada 21 – 23 februarie 2023.

Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon: 0742/054686 (Lavinia Ungureanu, muzeograf Relații Publice și Expoziții și responsabil de proiect); 0771/149251 (Florina Szabo, profesor metodist CCD Bihor).

Inspirație tuturor celor care doresc să își exerseze condeiul!

Details

Start:
16 ianuarie, 2023
End:
3 februarie, 2023
Event Category:
Website:
https://mtariicrisurilor.ro/viata-prin-ochi-de-poet-2/

Organizer

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
View Organizer Website

Venue

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
Str. Armatei Române nr.1/A
Oradea, Bihor 410087 Romania
+ Google Map
View Venue Website