Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal organizează vineri, 16 decembrie 2022, de la ora 12.00, Evenimentul „89 OGLINZI SI FUM”, în care elementul central va fi difuzarea filmului documentar în prezența regizorului, Alexandru Stănescu, o odisee prin labirintul memoriei Revoluției Române și prin puzzle-ul de întâmplări și coincidențe, care încă se cer a fi descifrate.

16 decembrie, 2022

🕛 Vineri, 16 decembrie 2022, de la ora 12.00
📍 Sala de conferințe a Muzeului Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal
🎥 Trailer oficial, Alexandru Stănescu: https://www.youtube.com/watch?v=Y7jv-Vq-uO4
Realizat în peste un deceniu de documentare, prin reportaje și interviuri, ilustrat cu imagini din arhiva TVR și arhiva Paul Cozighian, dar și cu fotografii inedite din colecțiile Andrei Bârsan, Dinu Lazăr, Andrei Pandele, Agerpres, filmul acoperă momente importante din istoria anilor ’80 și își propune să străpungă perdeaua grea care tronează peste acele zile cruciale din decembrie 1989, analizând, totodată, ecourile reverberate în conștiința colectivă a posterității. Există Adevăr, cu A mare, sau doar adevărul meu și adevărul tău? Este istoria doar o metanarațiune, în slujba diferitelor tabere care își dispută nevinovăția? Răspunsul la aceste întrebări și la multe altele așteaptă să fie descoperite în cadrul acestui eveniment.
Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal organizează vineri, 16 decembrie 2022, de la ora 12.00, Evenimentul „89 OGLINZI SI FUM”, în care elementul central va fi difuzarea filmului documentar în prezența regizorului, Alexandru Stănescu.
Evenimentul este organizat de instituția muzeală orădeană în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea și va fi moderat de Prof. univ. dr. habil Gabriel Moisa,
Manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal.
Intrarea este gratuită în limita a 150 de locuri!
Vă așteptăm cu drag!
Trailer oficial, Alexandru Stănescu: https://www.youtube.com/watch?v=Y7jv-Vq-uO4

Detalii

Dată:
16 decembrie, 2022
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/MuzeulTariiCrisurilor/videos/1182633142393983/

Organizator

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
Str. Armatei Române nr.1/A
Oradea, Bihor 410087 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare