Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Muzică pe pâine – despre frumuseţea muzicii clasice”: 8 concerte-conferinţă la Palatul Suţu

17 March - 24 March

„Muzică pe pâine – despre frumuseţea muzicii clasice”: 8 concerte-conferinţă la Palatul Suţu
În perioadele aprilie-mai şi octombrie-noiembrie 2022, la Palatul Suţu, se va desfăşura o serie de 8 concerte-conferinţă intitulată „Muzică pe pâine – despre frumuseţea muzicii clasice”, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti şi Fundaţia ACCUMM, co-finanţat de AFCN.
Cei 6 invitaţi ai proiectului, muzicieni cu experienţă – compozitorul şi pianistul Dan Dediu, violonista Diana Moş, pianista Verona Maier, dirijorul Cristian Lupeş, organistul Steffen Schlandt şi chitaristul Costin Soare – vor porni de la întrebarea „Cum ascultăm muzica?” şi vor încerca să transforme inefabilul într-o istorie muzicală pe parcursul căreia publicul va descoperi comorile ascunse în fiecare lucrare prezentată.
Însoţiți de instrumente, de la lăuta renascentistă şi clavecinul baroc la pianul, vioara, clarinetul şi chitara modernă, muzicienii-lectori propun teme precum „chirurgia muzicală”, „culorile proaspete şi vii ale sunetelor”, „tradiţia ascultării atente a muzicii”, „somn şi moarte – nocturne muzicale”, „sursele de inspirație și imaginarul muzicii clasice”, prezentându-le în ambianţa încărcată de istorie a Palatului Suţu. Muzici diverse, de la contemporanul lui Shakespeare, John Dowland la Benjamin Britten, de la contemporanii lui Bach la Schubert, vor putea fi ascultate în interpretarea muzicienilor-lectori şi a invitaţilor acestora, iar publicul va putea intra în dialog cu cei de pe scenă la finalul fiecărui concert. În preambulul fiecărui eveniment, un muzeograf de la Muzeul Municipiului Bucureşti (MMB) va prezenta un obiect de patrimoniu.
Proiectul mai cuprinde o caravană muzicală formată din 4 studenţi chitarişti de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, care vor vizita în a doua jumătate a lunii mai 5 şcoli din zone cu acces limitat la cultură din judeţul Prahova (comunele Valea Călugărească şi Chiojdeanca). Elevii se vor bucura astfel de poveştile muzicale spuse de cei 4 interpreţi şi coordonatorul acestora, prof. Costin Soare, intrând într-o lume sonoră fascinantă, plină de energie, culoare şi expresivitate.
Toate concertele proiectului vor fi difuzate live, online pe www.youtube.com/c/AsociatiaCulturalaKitharalogos şi vor putea fi urmărite ulterior pe paginile de youtube şi facebook ale asociaţiei şi ale Muzeului Municipiului Bucureşti.
Intrarea la concertele de la Palatul Suţu este liberă şi se face pe bază de rezervare, scriind la: kitharalogos@gmail.com.
Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos
Parteneri principali: Muzeul Municipiului Bucureşti, Fundaţia ACCUMM

Details

Start:
17 March
End:
24 March
Event Categories:
, ,

Organizers

Muzeul Municipiului București
Fundația ACCUMM
Asociaţia Culturală Kitharalogos

Venue

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.