Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Noaptea muzeelor la Sighişoara un succes!

17 mai, 2008

In seara zilei de 17 mai, intr-o sambata calda la orele 20,00 Muzeul de Istorie din Turnul cu Ceas si-a deschis larg portile pentru a primi vizitatorii nocturni care asteptau de ceva vreme evenimentul „Noaptea muzeelor”. Pana dupa miezul noptii au vizitat muzeul 1241 vizitatori. In fata Turnului cu Ceas a ajuns la orele 20,30 procesiunea copiilor din gradinitele sighisorene, frumos imbracati in costume fosforescente cu lanterne. Ei au plecat din parcul orasului insotiti de spiridusul cetatii si s-au oprit in fata muzeului, unde au sustinut un program de cantece vesele si poezioare. Papusi gigant de 3 m, lansate de Casa de Cultura Sighisoara s-au amestectat spre sfarsit printre copii starnind bucurie si emotie. La orele 22,00 a avut loc vernisajul expozitiei de arta plastica „Natura neobservata” a artistei Dégi Eva in sala de expozitii temporare de la parterul muzeului. Spiridusul a anuntat la orele 22,30 piesa de teatru „Moartea alba” care s-a desfasurat in Piata Muzeului sustinuta de trupa Cameleon. Acordurile fanfarei sighisorene a incantat multimea aflata in cetate.

Sentimentul general asupra acestui eveniment a fost unul de bucurie, de incantare si de ce nu de uimire. Putem spune ca a fost un succes. Incercam anul viitor mai mult, mai bine.

Avem si un montaj fotografic pe internet la adresa http://www.youtube.com/watch?v=8lTJ_xFM4u8 pe care va invitam sa o vizitati.

 

DIRECTOR

NICOLAE TESCULA Ina Hentz

Bibliograf-comunicare si relatii publice

Details

Date:
17 mai, 2008
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul de Istorie Sighișoara

Venue

Muzeul de Istorie Sighișoara
Piața Muzeului nr. 1
Sighișoara, Mureș 545400 Romania
+ Google Map