Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Număr record de vizitatori la Muzeul Naţional de Istorie a României în Noaptea Muzeelor

17 May, 2008

Muzeul National de Istorie a Romaniei a dat piept cu mai mult de 13 000 de vizitatori sambata noapte, in intervalul orar cuprins intre 4 dupa-amiaza si 4 dimineata.
Vizitatorii nocturni au fost contorizati prin intermediul biletelor gratuite distribuite la intrarea in muzeu, personalul de la Casa de Bilete si de la supraveghere cerand « intariri » din partea muzeografilor si ghizilor de serviciu in acea noapte, nemaifacand fata fluxului mare de public.
Pana la miezul noptii, se inregistrasera 8 000 de vizitatori, in majoritate tineri cu varsta pana in 35 de ani dar si foarte multi straini.
Spunem peste 13 000 de persoane deoarece timp de o ora, in intervalul 1 – 2 noaptea, vizitatorii nu au mai fost contorizati din cauza epuizarii tuturor biletelor gratuite, dupa ora 2 reluandu-se distribuirea acestora.

Shop-ul muzeului a fost golit la propriu, vanzandu-se foarte multe carti postale, bijuterii, replici dupa piesele de patrimoniu si cataloage de expozitie – best seller-ul serii a fost catalogul expozitiei deschise recent « Orasele Romaniei. Sfarsit de secol XIX – inceput de secol XX » (500 de cataloage de acest fel au fost vandute in cateva ore).
Editia de anul acesta a Noptii Muzeelor a fost un real succes la public pentru Muzeul National de Istorie a Romaniei, acest lucru datorandu-se in mare parte colaborarii intre cele 12 mari muzee bucurestene (initiativa apartinand Muzeului National de Arta al Romaniei) in ceea ce priveste mediatizarea intensa a evenimentului.

Adela Stan
muzeograf
Dep. Educatie Muzeala-Relatii Publice

Details

Date:
17 May, 2008
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Național de Istorie a României – București
Phone:
+40 21 315 82 07
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Istorie a României – București
Calea Victoriei nr. 12, sector 3
București, București 030026 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.