Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

O seara de neuitat pentru publicul bucureştean

17 mai, 2008

Cele 12 muzee reunite pentru prima data intr-un circuit pentru cea de-a patra editie a Noaptea muzeelor au atras aseara un numar estimat de 100.000 de vizitatori.

Pentru prima oara, oamenii au stat la coada la aproape toate muzeele participante in proiect, iar autobuzele care au parcurs cursa speciala Noaptea muzeelor au fost incontinuu pline. Autobuzele puse la dispozitie de RATB au circulat in intervalul 21.00-03.00 si au asigurat legatura intre cele 11 muzee ramase deschise dupa ora 21.00:

Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul Natiobal Cotroceni, Muzeul Militar National, Muzeul Taranului Roman, Muzeul National de Geologie, Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul George Enescu, Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul Municipiului Bucuresti si Muzeul National de Istorie a Romaniei.

Piata si Calea Victoriei – unde sunt concentrate cele mai multe muzee – a fost ticsita de tineri care au vazut in acest eveniment o ocazie de a iesi si parcurge la pas muzeele, pentru a le descoperi intr-o ambianta deosebita.

Muzeele s-au intrecut in a organiza tot felul de activitati si momente speciale care sa ofere ceva in plus vizitatorului, in afara de expozitiile temporare si permanente lasate deschise multe ore peste de programul obisnuit de vizitare.

Au atras cel mai mult muzeele care au organizat evenimente si in curte, in aer liber. Cei mai energici vizitatori, care au parcurs opt muzee din circuit au primit cadou tricoul evenimentului, in schimbul biletelor de intrare gratuita oferite de muzee.

Imaginile atasate sunt de la evenimentul organizat de MNAR – Confesiuni de amorul artei – conceput si regizat de Carmen Lidia Vidu, care a cuprins:

performance-uri pantomima in curte, care au recreat prin jocul actorilor povestea a 2 tablouri expuse in muzeu – Grup de muzicanti si Confidente proiectii video si instalatii sonore in galerii, inspirate de lucrarile expuse proiectii pe cladire si jocuri de lumina si sunet spectacol de little opera la balcon.

 

Alina Patru

Referent Comunicare

Sectia Educatie, Comunicare si Proiecte Culturale Muzeul National de Arta al Romaniei Tel 314 81 19 Fax 312 43 27

http://www.flickr.com/photos/26674870@N02/

Detalii

Dată:
17 mai, 2008
Eveniment Categories:
,
Etichete Eveniment:

Organizator

Muzeul Național de Artă al României – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

București
București, București Romania + Hartă Google