Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Oltenița: Expoziția „Peisaje la Dunărea de Jos” 13 februarie – 15 martie 2015, Muzeul Civilizației Gumelnița

1 aprilie @ 16:22 EEST

afis-expozitia-peisaje-la-dunarea-de-jos-oltenita-2015

Expoziția „Peisaje la Dunărea de Jos

13 februarie – 15 martie 2015, Muzeul Civilizației Gumelnița

 

Muzeul Civilizației Gumelnița din Oltenița și Institutul Național al Patrimoniului organizează expoziția Peisaje la Dunărea de Jos. Expoziția reprezintă un eveniment semnificativ din suita de evenimente menite a continua proiectul „Peisaje Arheologice. Perspective, istorie, evoluții” (mai-octombrie 2014) desfășurat sub egida proiectului european ArcLand (ArchaeoLandscapes Europe), al cărui obiectiv principal a fost promovarea conceptului de peisaj arheologic și a metodelor de cercetare ale acestuia în meniul științific românesc.

 

Expoziția va avea loc în perioada 13 februarie-15 martie 2015 la sediul Muzeului Civilizației Gumelnița din Oltenița (Str. Argeșului, nr. 101). Programul de vizitare al muzeului este de luni până vineri între orele 8:00 – 16:00.

Prin expoziția „Peisaje la Dunărea de Jos” se dorește realizarea unei reconstituiri vizuale a schimbărilor pe care peisajul natural le-a suferit de-a lungul timpului, ca urmare a locuirii intense în proximitatea cursului inferior al Dunării. Cu ajutorul fotografiei aeriene au putut fi depistate urmele locuirii umane din diferite perioade: movile, fortificații, valuri, șanțuri de pământ, dar și așezări părăsite.

Demersul început prin proiectul „Peisaje Arheologice. Perspective, istorie, evoluții” și continuat prin expoziția „Peisaje la Dunărea de Jos” își propune — la o scară mai largă — descoperirea și valorificarea numeroaselor mărturii ale trecutului și urmărirea evoluției peisajului natural și a peisajului cultural, care altfel ar rămâne neștiute și s-ar distruge iremediabil sub presiunea schimbărilor economice, demografice, a tehnicilor agricole, a modificărilor agresive ale mediului natural și a dezvoltării infrastructurii moderne.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

MUZEUL CIVILIZAȚIEI GUMELNIȚA

Tel.: 0242.511.174

Detalii

Dată:
1 aprilie, 2023
Oră:
16:22 EEST
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, , ,