Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

On-line: Iași trei secole și jumătate de istorie urbană, 5 decembrie 2020, cu începere de la ora 16:30.

5 December, 2020

La finalul proiectului cofinanțat de Primăria Municipiului Iași prin programul de finanțare pentru societatea civilă, Asociația Patrimoniu Artă și Cultură pentru Tineret –Sucursala Iași vă propane un eveniment online complex, transmis de la Muzeul Municipal „ReginaMaria” Iași, în 5 Decembrie 2020, cu începere de la ora 16:30.
În debutul evenimentului va fi lansată cartea :„Planurile orașului Iași în arhive străine”, în prezența autorilor :prof.univ. dr. Laurențiu Rădvan și drd. Mihai Anatolii Ciobanu. Volumul bilingv-realizat de editurile DAR Development Publishing din București, și HERLO Verlag din Heidelberg, Germania, va fi prezentat de dr. Marius Chelcu, cercetator la Institutul de Istorie ”A. D. Xenopol” din Iași.
Dr. Laurențiu Rădvan a selectat câteva dintre planurile din volum spre a constituii expoziția Expoziție „Planuri ale orasului Iasi din secolul al XVIII-lea – prima jumatate a secolului al XIX-lea.” care la finalul proiectului va fi donată de către asociație Muzeului Municipal „ReginaMaria”.
Dna. Alexandra Brutaru, Manager de Proiect va prezenta website-ul: Iasidintotdeauna.ro, realizat prin proiect, care conține o serie de galerii tematice cu imagini din Iași, selecție realizată cu sprijinul Arhivelor Naționale Iași și al altor instituții și colecționari.
Va fi prezentat modelul punctului expozițional „Iași trei veacuri și jumătate de evoluție urbană”, care va fi amplasat în cele cinci centre de cartier ale Primăriei Municipiului Iași.
Moderatorul evenimentului va fi dr. Aurica Ichim, director al Muzeul Municipal „ReginaMaria” Iași
Evenimentul va putea fi urmarit pe pagina de Facebook a Muzeului Municipal „Regina Maria”

https://www.facebook.com/muzeis/

, pe pagina Asociației PACT:

https://www.facebook.com/Asociatia-PACT-Tineret-666747417036697

, și pe pagina Asociației DAR DEVELOPMENT, partener în proiect

https://www.facebook.com/darassociation

.

Details

Date:
5 December, 2020
Event Categories:
, ,

Organizer

Muzeul Municipal Iași
View Organizer Website

Venue

Muzeul Municipal Iași
str. Zmeu nr 3
Iași, Iași Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.