Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Online: Pe 17 martie 2022, la ora 18:00, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi vă invită la #conferința on-line „ALEGORII TERITORIALE (SECOLELE XVII – XVIII)”, susținută de dr. Cosmin Ungureanu, istoric de artă, expert acreditat în pictură și grafică europeană din secolele XVI-XIX.

17 March

🔜 Pe 17 martie 2022, la ora 18:00, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi vă invită la #conferința on-line „ALEGORII TERITORIALE (SECOLELE XVII – XVIII)”, susținută de dr. Cosmin Ungureanu, istoric de artă, expert acreditat în pictură și grafică europeană din secolele XVI-XIX.
📍 În câmpul artei, ALEGORIA este un mod de figurare larg răspândit în #modernitatea timpurie, cu un solid substrat literar, filozofic, mitologic și religios. O imagine #alegorică combină varii elemente figurative – personificări, obiecte, elemente naturale sau arhitectonice etc. – în vederea codificării vizuale a unor concepte sau entități.
Tot în modernitatea timpurie, reprezentarea #continentelor devine o temă foarte atractivă pentru #artiști (și comanditari deopotrivă), stimulați de numeroase descrieri ale teritoriilor extra-europene în curs de colonizare, precum și de ample posibilități ilustrative.
📍 Prin urmare, extrasă din regimul abstract al cartografiei, reprezentarea continentelor amalgamează creaturi și artefacte exotice, dar și personificări mai vechi, cum ar fi spre exemplu zeitatea fluvială. Despre o asemenea #artă combinatorie va fi vorba, ilustrată de tablouri, fresce și sculpturi realizate de artiști precum Jan van Kessel, Giovanni Battista Tiepolo și Gianlorenzo Bernini.
_________
🔘Preț: 10 lei, prin achiziționarea unui bilet on-line de pe site-ul Eventbook.ro, aici:
Acces: pe platforma Zoom.
🔘 Mai multe informații despre acest webinar aflați accesând linkul evenimentului de pe website-ul muzeului:
_________
Vă aşteptăm cu drag!

Details

Date:
17 March
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
View Organizer Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.