Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ora Pământului, (Earth Hour) Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, sâmbătă pe 26 martie 2022

26 March

Ora Pământului, (Earth Hour) are loc sâmbătă pe 26 martie 2022, în intervalul orar 20:30 – 21:30, când va reuni încă o dată milioane de oameni din întreaga lume care-și arată angajamentul față de Planetă.
Earth Hour a început în 2007, când peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney – Australia au stins luminile pentru o oră, din nevoia de a atrage atenția, la nivel global, asupra problemei schimbărilor climatice. De atunci, oameni din peste 7.000 de orașe din mai mult de 180 de țări s-au alăturat acestei mișcări de mediu.
Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar din 2013 şi oraşul Bârlad se alătură acestei manifestări, prin iniţiativa echipei de la Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan”. Cu prilejul evenimentului global „Ora Pământului” instituţia noastră va organiza observaţii astronomice în stradă. Primăria Municipiului Bârlad ne va susţine în această activitate, şi va solicita oprirea iluminatului public în data de 26 martie 2022, intervalul orar 20:30 – 21:30.
În acest an activitatea se va desfăşura în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia
Mediului Vaslui şi Colegiul Naţional „Gh. Roşca Codreanu” Bârlad.
În cazul în care condiţiile meteo nu vor fi favorabile, o să desfăşurăm activitatea la sediul Observatorului Astronomic (str. Republicii nr. 235), cu o prezentare despre impactul activităţilor umane asupra mediului înconjurător.
Coordonator activitate: Dumitru Ciprian Vîntdevară Şef Serviciu Astronomie
Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad

Organizer

Muzeul “Vasile Pârvan” – Bârlad
View Organizer Website

Venue

Muzeul “Vasile Pârvan” – Bârlad
Str. Vasile Pârvan nr. 1
Bârlad, Vaslui 731050 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.