Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Oradea: 72 de fotografii monocolor și color, realizate de către reputatul artist fotograf Reha Bilir A.FIAP, ESFIAP în Benin (Africa), China, India, Indonesia și Vietnam (Asia) și Oman (Orientul Mijlociu).

20 septembrie, 2022 - 18 octombrie, 2022

Asociația Internațională ”Euro Foto Art” (AIEFA) organizează în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, prin secția Muzeul Orașului Oradea, și cu sprijinul Summit Agro România, sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP) expoziția unui reputat artist fotograf din Turcia. În acest context, pe simezele celei mai longevive galerii permanente de artă fotografică din România vor fi instalate 72 de fotografii monocolor și color, realizate de către reputatul artist fotograf Reha Bilir A.FIAP, ESFIAP în Benin (Africa), China, India, Indonesia și Vietnam (Asia) și Oman (Orientul Mijlociu).

Artistul fotograf expozant s-a născut în Anaphab Beyşehir și a absolvit Facultatea de Farmacie a Universității din Istanbul, în prezent lucrează ca farmacist independent. A fost invitat ca membru al juriului a peste 200 de competiții de fotografie naționale și a peste 85 internaționale. El este fondatorul și directorul comunității de artă numită Sille Art Palace, care operează în Konya. Este președintele Asociației Internaționale de Artă Fotografică – UFSD. În 2014, lucrările sale se pot vedea pe site-ul personal: https://rehabilir.com/ .

Interviurile realizate cu el au fost publicate în reviste de fotografie din țară și din străinătate. A susținut seminarii de pregătire de bază în fotografie în Turcia, Indonezia, China, Italia, Benin, Luxemburg, Canada, Oman, Belgia, Luxemburg, Tunisia, Finlanda, Italia, România, Cipru, Sri Lanka, India și Kazahstan. El a fost prezentat ca fiind unul dintre primii fotografi turci care au realizat editări pe computer pentru prelucrarea imaginii în publicația intitulată „După 1960 în fotografia turcească” editată de Güler Ertan în 2005, cu ocazia organiziării expoziției sale intitulată „Rame digitale”. A fost distins cu distincția ESFIAP pentru munca sa fotografică depusă în serviciului FIAP (Recunoscută de UNESCO).

Este membru de onoare al multor asociații din Turcia și a peste 20 de societăți de fotografie din multe țări precum America, Bangladesh, India, Malaezia și Benin. Între 2012 și 2016, a fost membru al consiliului de administrație al comunității de fotografie GPU al Global Potographers Union. S-a numărat printre cei trei fotografi invitați din întreaga lume la cea de-a VII-a competiție Cupa Mondială – 2012 organizată de Federația Internațională de Artă Fotografică – FIAP. Reha Bilir este primul și singurul fotograf turc care a fost invitat la Cupa Mondială de FIAP în calitate de membru al juriului. Este directorul Centrului Expozițional FIAP Konya – Turcia

”Anul acesta, îmi las în urmă cel de-al patruzeci și șaptelea an de carieră în fotografie. Am multe amintiri pe care le-am acumulat în acest timp. Fiecare dintre premiile mele, expozițiile pe care le-am deschis, calitatea de membru al juriului și interviurile mele au valori diferite. Fotografia mi-a umplut complet viața. Este ca o respirație. Nici măcar nu-mi amintesc un moment fără fotografie. Exact ca o jucărie pe care un copil nu o lasă niciodată. Pentru mine, cred că fotografia este o jucărie colorată care insuflă în viața mea”, afirmă artistul fotograf expozant.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 20 septembrie 2022, ora 16:00, în Galeria Euro Foto Art, Centru Expozițional FIAP Oradea – România, din cadrul Muzeului Țării Crișurilor – Complex Muzeal, secția Muzeul Orașului Oradea. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către dr. Ioan Ciorba, șeful secției Muzeul Orașului Oradea, aparținătoare Muzeului Țării Crișurilor – Complex Muzeal și de către artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP, președintele AIEFA și curatorul expoziției. Lucrările vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. O altă expoziție personală va fi vernisată în parteneriat cu Fotoclubului ”Vasile Vénig László” din Carei, joi, 22 septembrie 2022, în Castelul ”Karolyi” din localitate.

Momentele muzicale ale vernisajelor vor fi oferite de către artistul Thurzó Sándor József, reprezentantul Grupului Cultural „Duo Sola Fide” din Oradea, care va interpreta mai multe piese din repertoriul turcesc. Ambele evenimente vor fi transmise online pe facebook-ul Asociației: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAssociation

Expoziția artistului fotograf Reha Bilir A.FIAP, ESFIAP din Turcia în Oradea se va putea vizitata până la data de 18.10.2022, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 (luni – închis). Imaginile expuse la Oradea se pot admira și pe site-ul Asociației internaționale: https://www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions-halls/fiap-exhibition-center-oradea/05/, respectiv cel deschis la Carei pe adresa: https://www.eurofotoart.com/efa-events/02/

Ambele expoziții se vor putea viziona în perioada septembrie – octombrie și pe ecranele mijloacelor moderne de transport din municipiul nostru, datorită protocolului încheiat cu AIEFA și OTL Bihor.

Details

Start:
20 septembrie, 2022
End:
18 octombrie, 2022
Event Category:
Website:
https://mtariicrisurilor.ro/expozitie-de-fotografie-reha-bilir-tr/

Organizer

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
View Organizer Website

Venue

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural
Cetatea Oradea, Str. Iancu de Hunedoara 10
Oradea, Bihor 410520 Romania
+ Google Map