Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Oradea: Concurs județean cu participare națională de ecologie, ecoturism și protecția mediului ,,Floare de Lotus”

18 iunie, 2022

Palatul Copiilor Oradea în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal și cu sprijinul Consiliului Județean Bihor, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor și Agenția de Management al Destinației Bihor, al Remarkt Oradea și al Asociației „LEO LAND ORADEA” organizează cea de a XX-a ediție a Concursului județean cu participare națională de ecologie, ecoturism și protecția mediului ,,Floare de Lotus”. Evenimentul va avea loc la Oradea, la Muzeul Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr. 1/A), în data de 18 iunie 2022, începând cu ora 10.00.

Activitățile se vor desfășura sub coordonarea doamnei profesoare Carmen Dume de la Palatul Copiilor Oradea și a muzeografelor Erika Posmoșanu și Adina Pop de la Secția de Științele Naturii a Muzeului Țării Crișurilor.

Tot în data de 18 iunie, după festivitatea de deschidere, elevii, împreună cu profesorii însoțitori vor participa la ,,Vânătoarea de comori” – o probă de lucru de tip concurs, cu acordare de premii, în cadrul căreia elevii vor învăța noțiuni noi, precum și modalitatea de a obține informații într-o expoziție. Prin participarea la acestă probă, elevii sunt stimulați să fie originali, îndemânatici, atenți la tot ce este în jurul lor. De asemenea, se urmărește conştientizarea în rândul elevilor a importanţei protejării şi conservării mediului înconjurător, probele desfășurându-se în Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Țării Crișurilor.

Anual, concursul „Floare de Lotus” se desfășoară în două etape: în prima, elevii realizează lucrări din materiale reciclabile, iar cele selectate vor fi expuse în Sala de Conferințe a muzeului pentru a fi admirate de cei care participă la această a doua etapă.

Detalii

Dată:
18 iunie, 2022
Categorie Eveniment:
Site web:
https://mtariicrisurilor.ro/floare-de-lotus/

Organizator

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
Str. Armatei Române nr.1/A
Oradea, Bihor 410087 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare