Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Oradea: Expoziţie itinerantă a Muzeului Literaturii Petőfi din Budapesta cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la moartea poetului Ady Endre.

Expoziţie itinerantă a Muzeului Literaturii Petőfi din Budapesta cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la moartea poetului Ady Endre.
Expoziţia vernisată în mai multe localităţi din regiunea bazinului Carpatic ajunge şi la Oradea, vineri, 22 noiembrie 2019. Ora vernisajului: 17.30, la Muzeul Memorial „Ady Endre” din Oradea.

Cele 14 panouri ale expoziţiei prezintă viaţa şi cariera poetului Ady Endre cu ajutorul unor citate, fotografii şi texte curatoriale informative. Expoziţia oferă un tablou cuprinzător despre etapele cele mai reprezentative din viaţa poetului: familie, patrie, studii, perioada tumultoasă de la Oradea, dragostea pentru Léda, singurătatea camerelor de hotel, Boncza Berta, războiul, Ciucea şi moartea. Prin prezentarea vieţii poetului, evidenţiem subiectele cele mai importante care au făcut parte din existenţa acestuia: trăirea conştientizată a condiţiei de artist, siguranţa de sine a conştiinţei de poet, atitudinea faţă de maghiari, poezia mesianică şi vizionară, atitudinea anti-război, rolul public.
Intrarea la vernisajul expoziţiei aduse la Oradea cu ocazia celebrării a 142 de ani de la naşterea poetului este gratuită.

Curatorii expoziţiei: Hegyi Katalin (selecţie imagini şi texte, redactare);
Fákó Árpád (grafică, vizualizare)

Details

Start:
22 November, 2019
End:
29 November, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
View Organizer Website

Venue

Muzeul Memorial “Ady Endre” – Oradea
Parcul Traian nr. 1
Oradea, Oradea 410033 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *