Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Oradea: expoziția Galeria desenelor paleolitice din pestera Coliboaia, Bihor

26 ianuarie, 2012

Complexul Muzeul Tarii Crisurilor si Aven d’Orgnac Grand Site de France, in parteneriat cu Ambasada Frantei In Romania organizeaza vernisajul expozitiei Galeria desenelor paleolitice din pestera Coliboaia, Bihor, Romania – 31640 BP (proiect franco-roman de cercetare si valorificare) , care va avea loc joi, 26 ianuarie 2012, orele 18.00, la sediul Muzeului Tarii Crisurilor.

Expozitia este prilejuita de o colaborare stiintifica intre cele doua institutii muzeale, din Romania si Franta, in urma descoperirii unei galerii cu desene paleolitice in pestera Coliboaia, care au fost datate cu o vechime de 31640 ani dupa efectuarea probei cu carbon 14. Colaborarea a fost concretizata printr-un proiect ce s-a bucurat de un parteneriat generos cu Ambasada Frantei in Romania, Franta-Romania Speologia, Consiliul Judetean Bihor, Federatia Romana de Speologie, Parcul Natural Apuseni si Asociatia „Prietenii Muzeului Tarii Crisurilor”.

Evenimentul, care aduce in atentia publicului, in premiera, istoria descoperirii si imagini cu desenele paleolitice din pestera Coliboaia, va fi prezentat de specialistii care au avut un rol in gasirea si valorizarea marturiilor respective.

Sectia de Relatii Publice si Expozitii

Muzeul Tarii Crisurilor Oradea

Details

Date:
26 ianuarie, 2012
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
View Organizer Website

Venue

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
Str. Armatei Române nr.1/A
Oradea, Bihor 410087 Romania
+ Google Map
View Venue Website