Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Oradea: Expoziție de reptile și arahnide tropicale vii, 12 martie – 16 iunie 2024

12 martie - 16 iunie

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal împreună cu SC Teraristica S.R.L Arad și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, organizează la sediul Muzeului Orașului Oradea (P-ța Emanuil Gojdu nr. 39-41), în data de 12 martie a.c., ora 13.00, vernisajul Expoziției temporare de reptile și arahnide tropicale vii.
Expoziția cuprinde o parte din colecția dlui. Mihail Lucian Alexandrescu din Arad și prezintă 20 de exemplare aparținând unor specii de șerpi neveninoși, caiman, scorpioni și tarantule, găzduite în terarii amenajate conform cerințelor fiziologice ale fiecărei specii. Exemplarele prezente în expoziție sunt spectaculoase și interesante prin colorit, dimensiunile mari și comportament, iar etichetele instructive fac trimiteri și la legendele legate de numele unora dintre specii.
Dintre exponate se remarcă speciile de pitoni, boa și alți constrictori de dimensiuni mari, precum și puiul de caiman cu ochelari (Caiman crocodilus), în vârstă de cca. 6 luni, o specie de crocodilian de talie mică spre medie, originar din America Centrală și de Sud, ce atinge la maturitate o lungime maximă de 2,5 m.
La eveniment vor lua cuvântul Adrian Gagiu, șeful secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Țării Crișurilor, și Ionuț Ciorba, șeful secției Muzeul Orașului Oradea.
Expoziția va putea fi vizitată până în data de 16 iunie 2024.

Details

Start:
12 martie
End:
16 iunie
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/1339812313391846/

Organizer

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
View Organizer Website

Venue

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural
Cetatea Oradea, Str. Iancu de Hunedoara 10
Oradea, Bihor 410520 Romania
+ Google Map