Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Oradea: expoziţie de sculptură – plastică mică, sculptor bihorean CĂLIN BACIU

10 februarie, 2023 - 10 martie, 2023

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, vernisajul expoziţiei de sculptură – plastică mică, a sculptorului bihorean CĂLIN BACIU, membru titular al Filialei UAPR Sibiu. Evenimentul va avea loc vineri, 10 februarie a.c., orele 13.00, la Muzeul Orașului Oradea (P-ța E. Gojdu nr.39-41), în Sala cu Grifoni.

Plastica sculptorului este construită pe relaţia om-cal, cu un puternic caracter epic, discursiv şi un modelaj brut transpus în răşini epoxidice colorate şi patinate bronz.

Artistul a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu”, secţia sculptură, şi a fost toată viaţa profesor la Liceul de Arte Vizuale din Sibiu.

Activitatea plastică a sculptorului Călin Baciu a fost un continuu experiment în căutarea elementelor de limbaj vizual cu expresivitate romantică şi exprimabilă în forme modelate frust, forme care dincolo de evoluţia lor sculpturală sunt tentative de căutare a unor amintiri ce sunt apoi povestite în jocul formelor modelate.

Expoziția va ramâne deschisă pentru public timp de o lună. Vă așteptăm cu drag!

Details

Start:
10 februarie, 2023
End:
10 martie, 2023
Event Category:
Website:
https://mtariicrisurilor.ro/expozitie-de-sculptura-calin-baciu/

Organizer

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
View Organizer Website

Venue

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural
Cetatea Oradea, Str. Iancu de Hunedoara 10
Oradea, Bihor 410520 Romania
+ Google Map