Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Oradea: Festivalul Naţional de Artă Naivă

13 octombrie, 2017 - 5 noiembrie, 2017

Este exerciţiul de imaginaţie, în arta naivă, ojoacă, sau un joc ? Cîte milioane de culori există între mov şi verde ? Urban sau rural ? Masculin sau feminin ? Anima sau Animus ? Arta naivă este sora mai mică a artei „academice”, egala ei sau doar o rudă vitregă ? Ar fi putut fi altfel ? Mai valorează o imagine cît o mie de cuvinte ? Se mai poate sta, preţ de cîteva clipe, în faţa unui tablou care ne face să zîmbim sau chiar să rîdem ? Aţi fi crezut vreodată că la muzeu se poate rîde cu poftă, că albastrul cerului poate fi galben sau caii pot fi roşii ?

După trei ediţii de mare succes la public, în care mii de vizitatori au admirat expoziţia şi jumătate din lucrări au fost instantaneu rezervate, Festivalul Naţional de Artă Naivă a ajuns anul acesta la cea de-a IV-a ediţie. În fiecare an, în octombrie, timp de aproape trei săptămîni, Oradea este capitala artei naive contemporane româneşti.

Vă invităm aşadar cu drag la cea de-a IV-a ediţiea Festivalului Naţional de Artă Naivă, al cărui vernisaj, urmat de un mic spectacol de teatru nescris, va avea loc în 13 octombrie, ora 17:00, la sediul nou al Muzeului Ţării Crişurilor (str. Armatei Române nr. 1/A). Garantăm buna dispoziţie şi zîmbete fără reţineri !

Mircea Stroe
Asociatia Artistilor Naivi din Romania
www.artistinaivi.ro
0744 607 672

Detalii

Începe:
13 octombrie, 2017
Se termină:
5 noiembrie, 2017
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:

Loc de desfășurare

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
Str. Armatei Române nr.1/A
Oradea, Bihor 410087 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare