Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Oradea: Lansare de carte şi relansarea Colocviilor Muzeului Ţării Crişurilor

4 March, 2010

Lansare de carte:
Universitatea Oradea, Facultatea de Istorie, Geografie si Relatii Internationale si Complexul Muzeul Tarii Crişurilor, Sectia de Etnografie organizeaza, joi, 4 martie 2010, orele 12.00 , lansarea volumului Istorie, Etnologie, Arta. Studii in onoarea lui Ioan Godea, coordonat de A.Chiriac si B.Stefanescu, aparut în Editura Muzeului Tarii Crisurilor.

Evenimentul se va desfaşura in sala Nicolae Iorga, campus II al Universitatii Oradea, respectiv in corpul de cladire al Facultatii de Istorie, Geografie si Relatii Internationale.

Cu aceasta ocazie vor lua cuvintul conf.univ.dr. Sorin Sipos, prodecan al Facultatii de Istorie, Geografie si Relatii Internationale, prof.univ.dr. Barbu Stefanescu, prorector al Universitatii Oradea, prof.univ.dr.ing. Aurora Mancia, decanul Facultatii de Arhitectura si Constructii, prof.univ.dr. Aurel Chiriac, director al Muzeului Tarii Crisurilor si prof.univ.dr. Ioan Godea.

Colocviile Muzeului Tarii Crisurilor:
Complexul muzeal oradean anunta relansarea Colocviilor Muzeului Tarii Crisurilor care se vor desfasura sub genericul Spiritul si memoria locului, prima intilnire din cadrul acestora avind loc joi, 4 martie 2010, orele 18.00, in sala de expozitii a Muzeului Memorial Aurel Lazar.

In destinul oricarei comunitati intervin evenimente care ii dau un relief. Personalitatile sint acelea care intregesc acel destin si-l propulseaza in istorie. Colocviile Muzeului Tarii Crisurilor isi propun sa identifice si sa analizeze evenimentele care au dat consistentă vremurilor trecute, dar si sa aduca in prim plan chipul unor oameni exemplari. Nu va fi uitat prezentul si problemele care ne framintă in fiecare zi, ca intelectuali si ca bihoreni.

Tema primei intilniri din cadrul acestor Colocvii este Fascinanta istorie a unei icoane, prilej cu care se vor oferi informatii despre o piesa de tezaur aflata in pastrarea bisericii ortodoxe din Cociuba Mica, restaurata de specialistii muzeului oradean. Dialogul se va purta intre Florian Heredea, restaurator pictura la Muzeul Tarii Crisurilor, preotul Marian Popa, din localitatea amintita, si un specialist in domeniul patrimoniului religios din cadrul institutiei muzeale si va fi moderat de catre Florin Ardelean, care va fi gazda permanenta a intilnirilor ce urmeaza sa se deruleze periodic.

Amalia Moldovan,
Sef Sectie Relatii Publice si Expozitii
Muzeul Tarii Crisurilor Oradea

Prezentarea muzeului în evidenţa CIMEC

Details

Date:
4 March, 2010
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,

Organizer

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
View Organizer Website