Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Oradea: Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, din Cetate, organizează prima expoziție din cadrul conceptului MoO Kids – Muzeul Copiilor: Schițe și mecanisme, în realitate și jocuri virtuale Leonardo da Vinci.

15 octombrie, 2019 - 3 aprilie, 2020

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, din Cetate, organizează prima expoziție din cadrul conceptului MoO Kids – Muzeul Copiilor: Schițe și mecanisme, în realitate și jocuri virtuale Leonardo da Vinci.
Totodată anul 2019 marchează și împlinirea a 500 de ani de la moartea genialului creator Leonardo da Vinci.

Începând cu data de 15 octombrie, ora 15:00 – lansăm părinților și copiilor, invitația la cunoașterea prin joacă a mașinăriilor lui Leonardo da Vinci, obiectele expuse putând fi testate atât de cei mari, cât și de cei mici. Vizitatorii vor putea experimenta senzația zborului, alunecarea, căderea, efectele gravitației asupra corpului uman și prin intermediul ochelarilor VR, puși la dispoziție de către organizatori.

Expoziția este realizată în colaborare cu domnul Attila Kun, administratorul ei și domnul Lajos Antal realizatorul obiectelor create după schițele inventatorului Leonardo da Vinci. Acesta din urmă a fost preocupat mai mult de un an de reproducerea cât mai bună a schițelor studiate.

Expoziția este atipică, asemănătoare inventatorului. Exponatele pot fi privite îndeaproape, atinse și testate de vizitatori, spre marea bucurie a copiilor care vor fi liberi să experimenteze.

Ingeniozitatea și dorința de cunoaștere ale lui Leonardo da Vinci au marcat perioada Renașterii, numele său fiind amintit cu majuscule în istoria universală. Inventator, inginer de război, om de știință, pictor, este cunoscut mai ales pentru operele de artă legendare: Mona Lisa, Cina cea de Taină, Sfântul Ioan Botezătorul, Madona din grota cu stânci, Buna Vestire.

Testează invențiile lui Leonardo da Vinci, începând din 15 octombrie 2019 până în aprilie 2020 la Muzeul MoO din Cetate!

Intrarea în expoziţie se face la ore fixe, ultimul grup intra la ora 17 în luna octombrie si ora 16 începând cu luna noiembrie. Accesul este controlat pentru a putea asigura un flux de vizitatori, care să se bucure de toate obiectele. Grupurile mai mari de 10 persoane trebuie să se programeze.

Costul unui bilet este de 10 lei / persoană (copil, adult).

Pentru informații despre bilete și rezervări, ne puteți contacta la numărul de telefon: 0359 191 096, pe adresa de email: contact@muzeulmoo.ro sau pe site-ul www.muzeulmoo.ro

Detalii

Începere:
15 octombrie, 2019
Se termină:
3 aprilie
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural
Cetatea Oradea, Str. Iancu de Hunedoara 10
Oradea, Bihor 410520 Romania
+ Harta Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *