Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Oradea: „Oradea în machete”, expoziție ce cuprinde machetele mai multor clădiri reprezentative pentru istoria și arhitectura orașului de pe malul Crișului Repede

23 December, 2021 - 31 March, 2022

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu echipa „Proterra – Modelism & Arhitectura”, invită publicul, începînd cu data de 24 decembrie 2021, la o expoziție ce cuprinde machetele mai multor clădiri reprezentative pentru istoria și arhitectura orașului de pe malul Crișului Repede. Expoziția avînd titlul „Oradea în machete” va avea vernisajul în 23 decembrie 2021, ora 12.00 și va putea fi vizitată în cadrul secției Muzeul Orașului Oradea din Cetatea Oradea, Piața Emanuil Gojdu, nr. 39-41, Corp B, etajul I.
Publicul vizitator va avea ocazia să admire, în miniatură, o serie de monumente emblematice precum Primăria, Palatul de Justiție, Complexul Baroc, Teatrul de Stat, Bazarul sau Sinagoga Sion.
Membrii grupul „Proterra – Modelism & Arhitectura” sunt specializați în construcția dioramelor şi a machetelor feroviare. Cele din cadrul expoziției au fost realizate preponderent din lemn, carton, plastic, PVC etc. la scara de H0 – 1 : 87.
Vizitatorii expoziției vor avea posibilitatea de a observa și înțelege mai ușor monumentalitatea acestor clădiri, precum și valențele lor estetice, funcționale etc.
Ea va rămâne la dispoziția publicului până la finalul lunii martie a anului 2022.

Details

Start:
23 December, 2021
End:
31 March
Event Category:

Organizer

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
View Organizer Website

Venue

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural
Cetatea Oradea, Str. Iancu de Hunedoara 10
Oradea, Bihor 410520 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.