Loading Events
 
 

Oradea: Salonul Internaţional de Artă Naivă | 20 noiembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, Muzeul Orașului Oradea

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal este partenerul Centrului de Cultură al Județului Bihor în organizarea Salonului Internațional de Artă Naivă Oradea, ediția III-a, al cărui vernisaj va avea loc în 20 noiembrie 2021, ora 12.00, la Muzeul Orașului Oradea.
„Ediția din acest an reunește 42 de pictori naivi din 15 țări – o parte dintre cei mai renumiți din țara noastră, a căror valoare este demonstrată de succesele deosebite la expoziții importante din Franța, Spania, Italia, SUA, Canada etc., precum și de nenumăratele invitații de a participa la manifestări importante în toată lumea, dar și artiști valoroși din străinătate: Spania, Franța, Italia, Germania, Ungaria, Finlanda, Polonia, Lituania, Grecia, Israel, SUA, Columbia, Argentina, Brazilia.
De altfel, și edițiile precedente s-au bucurat de participarea unor pictori naivi de mare valoare pe plan internațional, cum ar fi Giuliano Zoppi din Italia, Alain Donnat și Jean Deletre din Franța.
Datorită acestei manifestări, Oradea a devenit un pol important al artei naive pe plan internațional, alături de Paris, Madrid, Katowice, Varenna și altele, fiind emblematic pentru orașul nostru. Prima manifestare de acest gen a la Oradea fost Salonul de Artă Naivă, care a avut loc în 2014, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”.
Prin participarea personală a unor pictori naivi din străinătate la edițiile anterioare, Oradea și județul Bihor s-au bucurat de o bună promovare și pe plan internațional.
În plus, se dorește realizarea și pe viitor a mai multor proiecte importante cu operatori culturali din Belgia, Franța, Spania, Italia, Bulgaria, Ungaria, Polonia, dar și S.U.A. (New York, Los Angeles), prin care Salonul Internațional de Artă Naivă își va spori valoarea (…).” (Mihai Dascălu)
Expoziția va putea fi vizitată pînă în data de 9 ianuarie 2022.

Details

Start:
20 November
End:
9 January, 2022
Event Category:

Organizer

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
View Organizer Website

Venue

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural
Cetatea Oradea, Str. Iancu de Hunedoara 10
Oradea, Bihor 410520 Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *