Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Oradea: Seminarul „Securitatea Europei de Sud-Est și importanța componentei transatlantice în contextul conflictului din Ucraina”, 19 mai 2022

19 May

În cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a,va avea loc joi, 19 mai 2022, Seminarul „Securitatea Europei de Sud-Est și importanța componentei transatlantice în contextul conflictului din Ucraina”, organizat de Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, New Strategy Center București și Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea. Evenimentul se va desfășura la Muzeul Țării Crișurilor, în sala de conferințe, începând cu ora 10.00.

Umanitatea a cunoscut în ultima perioadă drama provocată de pandemie, ce a însemnat îmbolnăviri, izolare, carantină, multiple restricții, separare și moarte, dar și creșterea dorinței specialiștilor de cunoaștere a elementelor ce au stat la baza crizei sanitare.

Astăzi, zona Europei de Sud-Est cunoaște o nouă criză, una pe care mentalul colectiv spera să nu o mai întâlnească, o criză militară. Tensiunile politico-sociale și acțiunile militare desfășurate pe teritoriul Ucrainei nu au lăsat indiferent mapamondul, sentimentul de întrajutorare și unitate fiind catalizatorul moral, spiritual și material, valori ce caracterizează poporul român și organizațiile internaționale la care România a aderat.

Ca și în cazul crizei sanitare, specialiștii în munca intelectuală își unesc forțele și analizează, compară și formulează ipoteze care să descrie situația geopolitică existentă în prezent. În acest context, organizatorii propun un seminar care să ofere reflecții și proiecții asupra securității Europei de Sud-Est alături de importanța componentei transatlantice, în care vor putea fi ascultate vocile unor personalități intelectuale care s-au remarcat în domeniul lor de activitate: Prof. univ. dr. Gabriel MOISA, DecanulFacultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării și directorul Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, Gl. Bg.(r) Eduard SIMION,Profesor Asociat al Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Senior Associate Expert al New Strategy Center – Romania, Simona COJOCARU, Secretar de Stat în Ministerul Apărării Naționale, George SCUTARU,Director General al New Strategy Center, Dan DUNGACIU, Director al Institutului de Studii Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, și General Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major General.

Vă invităm pe această cale la o sesiune informală, participativă, în care veți descoperi Componenta de descurajare a flancului estic al NATO și locul României în cadrul acesteia, mutații geopolitice globale, ce reprezintă amenințările hibride, rolul și importanța strategică a Mării Negre, dar și a infrastructurii României din perspectiva militară.

Intrarea este liberă în limita a 150 de locuri.

Programul seminarului este disponibil aici

Vă așteptăm cu drag!

Details

Date:
19 May
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
View Organizer Website

Venue

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
Str. Armatei Române nr.1/A
Oradea, Bihor 410087 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.