Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Oradea: Sinagoga Sion, sâmbătă, 28 august, de la ora 18, „Rapsodii pe teme românești pentru vioară și orchestră”.

28 August, 2021

Invitație la concert!
Muzeul Țării Crișurilor – Complex muzeal este partener al Asociației Pantograf în proiectul-pilot „Sunetul Sinagogilor”.
În primă audiție în România, membrii Orchestrei de Cameră din Toulouse, împreună cu artiști renumiți, solista violonistă Clara Cernat și compozitorul-dirijor Thierry Huillet, vor susține la Sinagoga Sion, sâmbătă, 28 august, de la ora 18, „Rapsodii pe teme românești pentru vioară și orchestră”.
Programul cuprinde lucrări de Henryk Wieniawski – Fantaisie orientale – și de Thierry Huillet – Romanian Rhapsody Nr. 1 Op. 101 „Evocation”, Rhapsody Nr. 2 Op. 102 „Spirals”, „Citadelle” pentru orchestră de coarde, Romanian Rhapsody Nr. 3 Op. 103 „Fantasy” și Romanian Rhapsody Nr. 4 Op. 104 „Poem”.
Intrarea la concert este liberă în limita locurilor disponibile și cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare.
Tot sâmbătă, 28 august, dar de la ora 11, copiii cu vârste între 8 și 14 ani sunt așteptați de aceiași Clara Cernat și Thierry Huillet, acompaniați de Orchestra de Cameră din Toulouse, la un concert explicativ, unde artiștii vor oferi o incursiune în lumea muzicii clasice și vor răspunde întrebărilor adresate de cei mici (Durata: 60 minute, participare pe bază de înscriere).
Organizator: Asociația Pantograf
Parteneri: Oradea Heritage, Muzeul Țării Crișurilor, Asociația Culori cu suflet, Orchestra de Cameră din Toulouse, Institutul Francez Timisoara, Comunitatea Evreilor din Arad
Finanțatori: Ministerul Culturii, AFCN, Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad

Details

Date:
28 August, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
View Organizer Website

Venue

Sinagoga Neologă Sion
independenței
Oradea, Bihor Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.