Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Palatul Culturii din Iași: Ateliere DICE în perioada 13 – 16 iulie 2021

13 July, 2021 - 16 July, 2021

Palatul Culturii din Iași: Ateliere DICE în perioada 13 – 16 iulie 2021

 

Complexul Muzeal Național „Moldova” propune publicului, în perioada 13 – 16 iulie 2021, noi evenimente desfășurate la Palatul Culturii din Iași, în cadrul programului de educație muzeală Atelierele DICE – D(istractiv) – I(nteractiv) – C(reativ) – E(ducativ):

 

  • Marți, 13 iulie, orele 11.00 și 13.00, „Jocurile copilăriei”, atelier recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani (preț bilet: 10 lei). Participanții vor vizita expozițiile „RetroTehnica” și „Retrospectiva telefoanelor mobile”, iar mai apoi, vor confecționa un dispozitiv de comunicare la distanță, pe cât de simplu, pe atât de ingenios, având la dispoziție toate materialele necesare.

 

  • Miercuri, 14 iulie, orele 10.00 și 13.00, Atelier de scriere creativă „Poezie DADA”, recomandat copiilor cu vârsta peste 12 ani (preț bilet: 15 lei). Pornind de la indicațiile lui Tristan Tzara din „Ca să faceți un poem dadaist”, participanții vor lua parte, în sala de Educație Muzeală, la o incursiune pe tărâmul poeziei experimentale, care a marcat lumea artistică la începutul secolului XX.

 

  • Joi, 15 iulie, orele 13.00, Atelier de țesut la gherghef, recomandat copiilor cu vârsta de peste 6+ ani (preț bilet: 20 lei). Participanții vor vizita Expoziția „Grindare, păretare, scoarțe. Povești țesute” din cadrul Muzeului Etnografic al Moldovei, urmând să dezvolte activitatea practică în sala de Educație Muzeală, după modelul celor văzute în expoziția sus-menționată.

 

  • Vineri, 16 iulie, de la ora 11.00, „Ceasul: o călătorie în timp”, atelier recomandat copiilor cu vârsta de peste 8 ani (preț bilet: 20 lei). Participanții vor face o incursiune în Expoziția „RetroTehnica” din cadrul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, urmând să creeze și să decoreze un ceas, în sala de Educație Muzeală.

 

Programările se pot face la tel. 0232 275 979, interior 116, e-mail: ateliereledice@palatulculturii.ro sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook @Atelierele DICE, cu cel puțin o zi înainte. Prețul biletelor include toate materialele necesare.

 

DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educație muzeală derulat de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iași. Atelierele tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă.

 

 

 

Manager,

Dr. Lăcrămioara Stratulat

Şef Secție Relaţii Publice,

Dr. Coralia Costaş

 

Details

Start:
13 July, 2021
End:
16 July, 2021
Event Categories:
,

Organizer

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal Național “Moldova” – Iași
Piața Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1
Iași, Iași 700028 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.