Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

PATRU CASE MEMORIALE ALE MAESTRULUI GEORGE ENESCU POT FI VIZITATE ÎN TURUL DIGITAL ”ENESCU 360”

6 septembrie, 2019 - 30 septembrie, 2019

Casele memoriale ale maestrului George Enescu de la Liveni, Dorohoi, Sinaia și București pot fi vizitate de la Muzeul Național George Enescu, în cadrul expoziției digitale permanente „Enescu 360”, cu aplicația Samsung Gear VR Gateway, disponibilă în Oculus Store.

Devenită expoziție permanentă în cadrul Muzeului Național „George Enescu”, expoziția digitală„Enescu 360” se adresează pasionaţilor de muzică, artă, tehnologie şi nu numai. Vizitatorii și utilizatorii dornici să descopere valorile românești prin experiențe noi de vizitare și de învățare pot explora lumea lui George Enescu și moștenirea sa culturală cu ajutorul device-urilor Gear VR.

Astfel, prin intermediul tehnologiei de top oricine poate intra în casele maestrului: Casa Memorială George Enescu din Liveni, Muzeul Memorial George Enescu din Dorohoi, Muzeul Național George Enescu din Sinaia, dar și Muzeul Naţional ”George Enescu” din Bucureşti cu Palatul Cantacuzino și Casa memorială din incinta Palatului. Utilizatorii pot accesa muzeele din exteriorul acestora, pot parcurge holurile și camerele, pot interacționa cu obiectele și exponatele din colecțiile personale ale compozitorului.

Expoziția în Gear VR permite accesul la câteva documente rare, printre care și Testamentul lui George Enescu.

Printre obiectele prezentate, despre care vizitatorii pot afla detalii inedite, se numără viorile compozitorului, una dintre ele fiind făcută de un lutier român, pentru că Enescu îşi dorea şi promova valorile româneşti, pianul sau geanta pe care o lua cu el la fiecare concert, colecţiile personale, desenele pe care le-a făcut la vârstă mică, cele din casa de la Liveni. Turul poate dura atât timp cât doreşte fiecare vizitator, pentru că nu există un timp determinat. Este o plimbare pe care fiecare controlează prin navigaţie, prin mişcarea ochilor. Călătoria într-un muzeu începe de la exterior și continuă în casă, în fiecare cameră, iar aici vizitatorul poate interacţiona cu obiectele.

https://www.festivalenescu.ro/uncategorized-ro/patru-case-memoriale-ale-maestrului-george-enescu-pot-fi-vizitate-in-turul-digital-enescu-360/

Details

Start:
6 septembrie, 2019
End:
30 septembrie, 2019
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Național „George Enescu” – București

Venue

Muzeul Național „George Enescu” – București
Calea Victoriei nr. 141
București, București 010071 Romania
+ Google Map
View Venue Website