Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Pe 10 decembrie 2021, la ora 17:00, vă invităm la o nouă conferință online: „Toponimia în harta țării. Observații geografice asupra numelor de locuri din cartografia de ieri”, susținută de dr. Cezar Buterez (Facultatea de Geografie, Universitatea din București).

🔜 Pe 10 decembrie 2021, la ora 17:00, vă invităm la o nouă conferință online: „Toponimia în harta țării. Observații geografice asupra numelor de locuri din cartografia de ieri”, susținută de dr. Cezar Buterez (Facultatea de Geografie, Universitatea din București).
🟠 Hărțile istorice ale teritoriilor românești au fost întotdeauna înțesate de capcane pentru cititori – greșeli de scriere, calchieri defectuoase, confuzii în localizare, inconsistență în conținut și dese discrepanțe între reprezentările diferitelor provincii.
Chiar și astfel, apare o întrebare mai veche la care încă nu a fost oferit niciun răspuns categoric. În ce măsură ar putea fi hărțile noastre vechi folosite ca punct de plecare pentru alcătuirea unei colecții toponimice digitale de referință și ca suport educațional pentru cunoașterea și interpretarea numelor de locuri?
🔵 Cu ajutorul mai multor hărți istorice, prezentarea ne invită la explorarea unor locuri din România ale căror nume sunt pretutindeni cunoscute, sau, dimpotrivă, sunt de-a dreptul obscure, în încercarea de a le privi dintr-o altă perspectivă. Va oferi un prilej pentru a reflecta la semnificațiile vechi și noi ale numelor de locuri pentru cultura și educația geografică, precum și la rolul acestora în cartografia contemporană.
_______________
PREȚ: 10 lei, prin achiziționarea unui bilet online de pe site-ul Eventbook.ro:
ACCES: pe platforma Zoom. În preajma evenimentului, cei care au achiziționat bilete vor primi pe adresele de e-mail un link de acces (de verificat și în Spam).
_______________
✔ Mai multe detalii despre acest webinar aflaţi accesând linkul evenimentului de pe website-ul Muzeului Hărţilor:
_______________
Vă aşteptăm cu drag!

Details

Date:
10 December, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
View Organizer Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *