Loading Events

« All Events

Piatra-Neamț: expoziția de pictură TRIPTYKON. cu participarea artiștilor bucureșteni JAN ALBU, MATEI ENRIC Șl LAURENȚIU MIDVICHI, la Muzeul de Arta

4 May - 30 June

TRIPTYKON – UN TRIPTIC EXPOZIȚIONAL CONTEMPORAN
Miercuri, 4 mai 2022, ora 17.00 la Muzeul de Arta Piatra-Neamț vom deschide expoziția de pictură TRIPTYKON. cu participarea artiștilor bucureșteni JAN ALBU, MATEI ENRIC Șl LAURENȚIU MIDVICHI.
□ Proiectul celor trei artiști contemporani, prezintă un triptic expozițional în care fiecare discurs plastic, prin originalitatea și sinceritatea sa, coagulează un amplu spectacol vizual unitar, dar în același timp și divers.
> Absolvent al Universității Naționale de Arte București, LAURENȚIU MIDVICHI are o importantă activitate expozițională, atât în țară cât și în străinătate si este laureat al unui important număr de premii naționale pentru pictură și grafică. Printre cele mai importante expoziții se numără „Fibras de silencio”, Clube Literârio do Porto, Portugalia, 2010, „Studii despre orbire”, Galeria Millennium, Lisabona 2013, „Organische Mechanisme“, FIVE PLUS Art Gallery, Viena, 2018, „RETINARIUM”, Sala Brâncuși – Palatul Parlamentului, București 2018 și cea mai recentă, „DESTRUCTURARE”, E.M. Art Gallery, Deva 2020.
j Cu peste 20 de expoziții personale și colective, cu lucrări în colecții particulare în țară dar și în Franța, Germania, Anglia, SUA, Israel, JAN ALBU folosește în arta sa, istoria ca motiv.
MATEI ENRIC a participat la peste 50 de expoziții de grup și a organizat 11 expoziții personale, naționale și internaționale. A expus la Muzeul de Artă din Piatra Neamț în 2019, alături de Mircea Roman, Valeriu Mladin, Mirela Trăistaru și Daniel Crăciun. Dintre expozițiile importante amintim: “Teoria” la Galeria “Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț 2018, „Solve et Coagula”Ga!eria Alchemia 2013, „Gotic” din 2008, „Identități” din 2011 (unde a expus alături de Valeriu Mladin, Alma Redlinger și Roman Țolici), expoziții deschise în București. De asemenea, a expus la a cincea ediție a EU Open House (2011, Ambasada Română din Washington și Biblioteca din Cleveland Park, SUA).
JbExpoziția poate fi vizitată în perioada 4 mai – 30 iunie, de marți pana duminica, intre orele 10.00 – 18.00 la Muzeul de Arta Piatra-Neamț.

Organizer

Complexul Muzeal Județean Neamț – Piatra Neamț
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Artă Piatra-Neamț – Complexul Muzeal Județean Neamț
Piața Curtea Domnească, nr. 1
Piatra-Neamț, Neamț 610100 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.