Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Piatra-Neamț: expoziția stradală Smaranda Brăescu, o viață închinată aviației românești

25 April - 30 April

_ Cu prilejul aniversarii a 90 de ani de la stabilirea recordului mondial absolut la saltul cu parașuta, realizat în data de 19 mai 1932 de Smaranda Brăescu. deasupra Câmpiei Sacramento din California. Complexul Muzeal Național Neamț vă propune expoziția stradala intitulată Smaranda Brăescu. O viață închinată aviației românești, amplasată în proximitatea Muzeului de Artă Eneolitică Cucuteni.
Cunoscută drept #prima femeie parașutist a României și cea mai titrată sportivă a țării noastre pe plan internațional în perioada deceniului patru al secolului XX, Smaranda Brăescu a rămas în memoria istoriei aeronautice drept o temerară, care și-a dedicat întreaga viață pasiunii sale, aviația.
__ Smaranda Brăescu a dat dovadă în timpul vieții de o #tenacitate și de un #curaj. dublate de o ^credință puternică, fiind un ambasador de seamă al aviației românești, atât în țară cât și peste hotare.
Q Menționăm că anul 2022 este declarat Anul Omagial Smaranda Brăescu, în cinstea celebrei noastre aviatoare fiind organizate manifestări culturale atât pe plan național, cât și internațional. Acestea vin să elogieze personalitatea celei care a pus pe firmamentul internațional numele țării noastre, România.
„Viața mea nu înseamnă nimic dacă o țin numai pentru mine. Viața mea o dăruiesc țării, dar vreau să o dăruiesc frumoasă și încărcată de glorie. Nu mă voi întoarce decât biruitoare, pentru că eu cred în steaua mea și Dumnezeu a ținut cu mine și cu steaua mea”.
~ Expoziția cuprinde imagini din fototeca Muzeului Național de Istorie a României, precum și din arhiva CNSAS, puse la dispoziția noastră de muzeograful militar Sorin Turturică. Organizarea expoziției a fost făcută de Manuel lonuț Dan, muzeograf la Complexul Muzeal Național Neamț și Florin Ghimiș, fotograf al aceleiași instituții.

Organizer

Complexul Muzeal Județean Neamț – Piatra Neamț
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni – Piatra-Neamț
Strada Ștefan cel Mare nr. 3
Piatra-Neamț, 610109 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.