Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Piatra-Neamţ: ”Grădina cu ii”, 26 iunie 2022

26 June

Pe 26 iunie vă așteptăm la Muzeul de Etnografie Piatra-Neamț să ne bucurăm împreună de o expoziție minunată de cămăși cusute cu #maiestrie de doamna Felicitas Farcaș-Lohan, coordonatoarea grupului care formează Șezătoarea de Bacău și prietenii dumneaei: Angela Colbeanu, lulia Georgescu, Adriana lordache, Claudia Petronela Pătrașcu, Simona Drob, Maria Ghimpu și Valentin Huiban.
„Războiul de țesut mi-a fost cântec de leagăn, iar acul era „jucăria preferată”, spune invitata noastră.
Felicitas Farcaș – Lohan a transformat pasiunea în meserie: din 1991 este bibliotecar la Biblioteca Comunală „Episcop loan Duma”, iar din 2017 este referent la secția externă cusut-țesut a Școlii populare de arte și meseni Bacău. Ca voluntar în cadrul Fundației „Sf. loan Bosco” din Bacău coordonează un atelier de învățare a meșteșugurilor la care participă copii și adulți.
în ultimii ani, împreună cu membrele Șezătorii, a avut expoziții la Aeroportul Internațional Bacău (2018), Muzeul de Artă Piatra-Neamț (în cadrul Festivalului de Artă Populară „Lada cu zestre”, 2019), la Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” Bacău (2019), la Biblioteca municipală Onești (2021). Activitatea sa este recunoscută de specialiști (fiind menționată în dosarul alcătuit pentru introducerea în Patrimoniul Imaterial UNESCO a cămășii cu altiță), a colaborat cu Muzeul Etnografic Moldova lași și cu Institutul Național al Patrimoniului.
Vă invităm să admirați cele 23 de cămăși cusute după piese din mari muzee ale lumii sau din colecții private, inspirate din vechi izvoade, ii ce reprezintă zona Neamț, Bacău (Răcăciuni și Faraoani – piese de port popular ceangăiesc), Bucovina, dar și Gorj, Vâlcea, Vlașca și Olt, să apreciați munca și valorile autentice.

Organizer

Complexul Muzeal Județean Neamț – Piatra Neamț
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Etnografie Piatra-Neamț – Complexul Muzeal Județean Neamț
Piața Curtea Domnească, nr. 1
Piatra-Neamț, Neamț 610100 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.