Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ploieşti: Expoziție de fotografie – “Flashback- Clișee voalate din Epoca de Aur și anii tranziției” de Florin Andreescu

18 January, 2011 - 15 June, 2011

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești, str. Toma Caragiu, nr.10, vă invită marți, 18 ianuarie 2011, ora 18.00, în sala Auditorium, la vernisajul expoziției de fotografie – ”Flashback– Clișee voalate din Epoca de Aur și anii tranziției” autor Florin Andreescu. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 18 ianuarie -15 iunie 2011.

Fotografiile expuse au fost realizate în România, în perioada 1975-1995. Vernisajul va fi urmat de lansarea albumului de fotografie, realizat doar în alb și negru ”Flashback: Clișee voalate din Epoca de Aur și anii tranziției.”

”Dincolo de ororile vremurilor, atunci au fost copilăria, adolescența și tinerețea mea. Uitându-mă peste aceste fotografii, încerc să regăsesc părțile bune și părțile rele. Dar rațiunea este tulburată de savoarea „umbrelor” fixate pe hârtie. Încerc să-mi imaginez dacă sensul, atmofera, trăirile vremurilor fotografiate pot răzbate până în ziua de azi. Oare avem nevoie de recuperarea acestor imagini sau mai bine rămâneau într-o cutie prăfuită? Oare ne temem cumva să privim în urmă?” – Florin Andreescu

Toate acestea rămân a fi afirmate sau infirmate, de fiecare, prin simpla observație a fiecărei lucrări în parte,incluzându-le totuși într-un tot unitar.

Publicul tânăr va descoperi, în clișeele voalate, adolescența părinților sau chiar anii maturității lor, în imagini despre care doar au auzit sau pe care doar le-au băniut, fără a conștientiza realitatea lor.

Biroul de Relații Publice,

referent Amalia Nicoară

referent Irina Voinescu

Details

Start:
18 January, 2011
End:
15 June, 2011
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Organizer

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova
Email:
http://www.histmuseumph.ro

Venue

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova – Ploiești
str. Toma Caragiu nr. 10
Ploiești, Prahova 100042 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.