Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ploieşti: La împlinirea a 60 de ani de la înfiinţare, Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” vă invită la medalionul „Muzeul Ceasului la Ceas Aniversar – 60 de ani de la inaugurare”, organizat vineri 5 mai 2023 la ora 11.00

5 mai

La împlinirea a 60 de ani de la înfiinţare, Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, vă invită la medalionul „Muzeul Ceasului la Ceas Aniversar – 60 de ani de la inaugurare”, organizat vineri 5 mai 2023 la ora 11.00, la sediul din Ploieşti, strada Nicolae Simache nr. 1.
În decembrie 1962, distinsul profesor Nicolae Simache achiziţiona un lot de piese datând din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, ce au reprezentat baza viitoarei expoziţii „Ceasul de-a lungul vremii”, care cuprindea 104 piese, vernisată în data de 6 mai 1963 într-o sală a Palatului Culturii.
În prezent muzeul deţine o colecţie de peste 4000 piese și componente, deosebit de valoroase atât din punct de vedere tehnic cât şi artistic și funcţionează în Casa ,,Luca Elefterescu,, fost prefect al Județului Prahova, clădire care a beneficiat de restaurare prin fonduri europene.

Organizator

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova
Email:
http://www.histmuseumph.ro

Loc de desfășurare

Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” – Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova
Str. Nicolae Simache nr. 1
Ploiești, Prahova 100032 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare