Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ploieşti: vernisajul expoziţiei temporare „Metrologia şi agricultura”, organizată în colaborare cu Muzeul Agriculturii din Slobozia

6 iunie @ 12:11 EEST

Expozitia_Metrologia_si_agricultura_-_11_august_2016

Expoziţia temporară „Metrologia şi agricultura”

11 august 2016, ora 11.00

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova cu sediul în Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr.10, vă invită joi, 11 august 2016, ora 11.00, la vernisajul expoziţiei temporare „Metrologia şi agricultura”, organizată în colaborare cu Muzeul Agriculturii din Slobozia.

Expoziţia prezintă câteva dintre măsurile, instrumentele şi dispozitivele de care s-au folosit predecesorii noştri de-a lungul timpului, pentru a-şi măsura produsele, terenurile, lucrurile, munca.

Balanța bunicii, compasul de teren, țapul cârciumarului și dubla precupeţului sunt doar câteva dintre instrumentele de măsurare cunoscute, pe care însă e posibil să nu le fi văzut niciodată de aproape.

Tematica expoziției, excelent argumentată prin piesele de colecție prezentate, este concepută într-un compendiu ce vizează istoria măsurătorilor, o trecere în revistă a sistemului internațional de unități, istoria unităților de măsură (greutăți și lungimi) precum și etalarea unora dintre cele mai importante unități de măsură românești vechi.

Biroul Istorie,

Amalia Nicoară

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova

Ploiești, str. Toma Caragiu, nr. 10

tel/fax 0244 51 44 37

0244 52 26 56

e-mail: office@histmuseumph.ro

relatiipublice.muzeuistorie@yahoo.com

web site: www.histmuseumph.ro

Detalii

Dată:
6 iunie, 2023
Oră:
12:11 EEST
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
,