Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Prahova: Noaptea Muzeelor şi alte evenimente 16 – 18 mai

16 mai, 2009

 

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vă invită în zilele de sâmbătă, 16 mai şi 18 mai a.c. la o serie de manifestări dedicate atât „Nopţii Muzeelor” cât şi „Zilei Internaţionale a Muzeelor” când toate secţiile muzeale vor permite intrarea publicului în mod gratuit..

Astfel de „Noaptea Muzeelor” toate muzeele vor avea program nocturn de vizitare, la lumina lumânărilor începând cu ora 1900 continuând până după miezul nopţii.

Programul activităţilor dedicate Nopţii Muzeelor va cuprinde vernisajul expoziţiei temporare: „Arme şi accesorii militare din secolele XVII-XX” în sala Auditorium a Muzeului de Istorie; Muzeul „Casa de târgoveţ din secolele al XVIII-lea – al XIX-lea” organizează serata muzeală „Pelerinaj la cea mai veche casă din Ploieşti”; la Muzeul memorial „Paul Constantinescu” va avea loc concertul laureaţilor Concursului Naţional de Interpretare şi Creatie Muzicală „Paul Constantinescu”, ediţia a XIV-a; Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” aduce în atenţia publicului „Timpul în opera lui I.L. Caragiale. Five o’clock, CFR”; la Muzeul „I. L. Caragiale” se va desfăşura seara muzeală: „I. L. Caragiale meloman”; programul nocturn „Acasă la Nichita”se va desfăşura la muzeul memorial ce-i poartă numele, pe fundalul sonor al versurilor nichitiene.

De asemenea Muzeul memorial „Cezar Petrescu” din Buşteni găzduieşte o seară de muzică şi poezie – „Poezia munţilor” în compania prietenilor muzeului; Muzeul „Casa Domnească” din Brebu aşteaptă publicul vizitator la un moment liric –„Lumini în noapte”-în care muzica şi poezia se împletesc armonios; acasă la marele istoric Nicolae Iorga din Vălenii de Munte are loc spectacolul folcloric „La poale de codru verde”.

Ziua Internaţională a Muzeelor are ca temă anul acesta „Muzeele şi turismul” în prim plan fiind festivitatea de deschidere a expoziţiei permanente a Muzeului „Conacul Bellu” Urlaţi. De asemenea Muzeul „I. L. Caragiale” Ploieşti organizează o expoziţie de grafică -„Eroii lui Caragiale” cu participarea elevilor din Ploieşti şi din ţară.

Vă aşteptăm la oricare dintre aceste evenimente cu menţiunea că surprizele nu vor lipsi.

Biroul de presă, comunicare şi pedagogie muzeală

referent Irina Voinescu

 

Details

Date:
16 mai, 2009
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova
Email
http://www.histmuseumph.ro