Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Rădăuți: expoziția ”Cuibușor de nebunii”, în care publicul poate vedea 55 de exponate, reprezentând cuiburi și ouă de la păsări sedentare și migratoare din nordul Moldovei.

Muzeul de Științele Naturii din Suceava itinerează, în perioada 2 iunie – 2 iulie 2021, la Galeriile de Artă din Rădăuți, expoziția ”Cuibușor de nebunii”, în care publicul poate vedea 55 de exponate, reprezentând cuiburi și ouă de la păsări sedentare și migratoare din nordul Moldovei.
Acestea sunt realizate doar din materiale vegetale naturale (stuf și papură, crenguțe și frunze de foioase și rășinoase, mușchi de pământ, licheni), cât și din alte tipuri de materiale (noroi, pământ, nisip, cochilii, pietricele).
Sunt prezentate vizitatorilor cuiburi cu diferite forme (globuloasă, de cimpoi, de cupă, de cratiță cu capac), care au fost realizate doar cu materialele vegetale naturale, uscate în timp (licheni, mușchi de pământ, crengi, muguri, noroi și pământ, fire de iarbă, flori și tulpini de papură și stuf, alge, pietricele și cochilii). Totodată, în aceeași expoziție vor putea fi văzute tipuri de ouă, diferite ca mărime, colorit și formă, de la păsări sedentare și migratoare (granivore, insectivore, ihtiofage și răpitoare de zi și de noapte, acvatice și fitofage), care au habitat permanent sau temporar, în regiunea de nord a Moldovei
Vă așteptăm cu drag!

 

Details

Start:
2 June, 2021
End:
2 July, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Bucovinei
Email:
https://muzeulbucovinei.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *