Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Râmnicu Sărat: EXPONATUL LUNII MARTIE 2022 la Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” – FLORI DE GUTUI, Ulei pe carton, IULIA STĂNESCU

11 March - 31 March

EXPONATUL LUNII MARTIE
Pentru luna martie, Muzeul Municipal ”Octavian Moșescu”, vă propune o lucrare de pictură care sperăm să vă bucure privirea și să vă încălzească sufletele. Creația aparține doamnei IULIA STĂNESCU, pictoriță dotată cu un temperament artistic neobișnuit de viu, sensibil și pasionat.
Născută în comuna Budache, Cetatea Albă, Basarabia, la 10 mai 1911, ”a urmat Facultatea de „Belle Arte” din lași, unde a studiat cu profesorii Nicolae Tonitza și Ștefan Demetrescu. În 1940 se află la Soroca, unde soțul și părinții sunt arestaţi, de unde se refugiază la Râmnicu Sărat. Va funcționa ca profesor de desen la şcolile primare nr. 4 și 5, dar şi la Liceul Ștefan cel Mare din Râmnicu Sărat, până în 1970, când se pensioneză. A participat la numeroase expoziții în orașul Râmnicu Sărat, precum și la Braşov și București. Muzeul Municipal ”Octavian Moșescu” Râmnicu Sărat a organizat în perioada august-septembrie 1999 o expoziţie retrospectivă de pictură, cu 44 de lucrări: peisaje, flori, autoportrete”. („Un colț de țară românească – Județul Slam-Râmnic”, vol. 6, Editura Editgraph, 2016).
FLORI DE GUTUI
Ulei pe carton
48×33 cm
Inv. Nr. 869

Details

Start:
11 March
End:
31 March
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Municipal Râmnicu Sărat
View Organizer Website

Venue

Muzeul Municipal Râmnicu Sărat
Str. Primăverii nr. 4
Râmnicu Sărat, Buzău 125300 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.