Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

RECITAL DE VIOARĂ LA MUZEUL MUNICIPAL CÂMPULUNG, miercuri, 4 August 2021, ora 17.00

4 August, 2021

RECITAL DE VIOARĂ LA MUZEUL MUNICIPAL CÂMPULUNG
Miercuri, 4 August 2021, ora 17.00, Secția de Istorie și Artă Plastică, din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung, găzduiește un concert de excepție susținut de o câmpulungencă.
Evenimentul dedicat muzicii clasice este un plăcut prilej de a o putea aplauda pe tânăra violonistă Theodora Ciurezu, care va interpreta lucrări compuse de J.S. Bach, Ștefan Neaga, Vasile Filip și George Enescu.
Vă așteptăm cu drag, pentru a ne bucura împreună de momente cu adevărat speciale!
Intrarea este gratuită.
Violonista Theodora Ciurezu și-a început studiile muzicale la Școala de Muzică din Câmpulung -Muscel. A absolvit Liceul de Muzică din Brașov, iar mai apoi Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov, domeniul licență – Interpretare Instrumentală și master – Stil și Performanță în Interpretarea Instrumentală și Vocală. De-a lungul parcursului său violonistic, a fost îndrumată de profesorii Valeriu Rogacev și Florin Ionescu – Galați.
S-a perfecționat la cursuri de masterclass cu renumiții profesori: Octavian Raţiu, Mihai Craioveanu, Alexandru Tomescu, Mihaela Tomescu, Eszter Kleinman-Stankowski. A urmat cursurile de masterclass organizate de Academia Regală de Muzică din Stockholm, Suedia cu profesorii: Eszter Haffner și Mihaela Martin (vioară), Celine Flamen (muzică de cameră) și Jukka-Pekka Saraste (orchestră).
A obținut numeroase premii la concursurile naționale și internaționale de interpretare instrumentală, dintre care amintim: Premiul I – Concursul Internațional Dan Cumpătă București, Premiul I – Concursul Internațional Sigismund Toduță Deva, Marele Premiu – Concursul Internațional Live Muse Art Oradea, Premiul I – Concursul Internațional Live Muse Art Arad, Premiul II – Festivalul Național Dinu Lipatti Pitești, Premiul II – Concursul Internațional Miniatura Romantică Galați, Premiul III – Concursul Național Edouard Caudella Iași, Mențiune – Concursul Internațional Remember Enescu Sinaia, Mențiune – Concursul Internațional Roman Boianciuc Reghin.
Are o activitate bogată artistică, susținând recitaluri în mai multe orașe din țară și din străinătate: Braşov, Câmpulung – Muscel, Sfântu – Gheorghe, Cluj – Napoca, Piteşti, Sinaia, Bușteni, Alba Iulia, Botoșani, Râmnicu – Vâlcea, Brăila, București, Ploiești și Stockholm. A concertat în calitate de solist alături de Filarmonica de Stat Botoșani, Filarmonica Ion Dumitrescu Râmnicu – Vâlcea, Orchestra Jesus Guridi Bilbao și Orchestra Facultății de Muzică Brașov. A susținut recitaluri în cadrul festivalurilor Remember Enescu (Sinaia, Bușteni, Brașov, București), Musica Coronensis, Musica Barcensis (Brașov) și Aurora Musica Festival (Stockholm). A fost membră a Fundației Remember Enescu și a Orchestrei de Tineret Wonderful Youth Orchestra, condusă de maestrul Igor Coretti-Kuret.
În repertoriul ei, pe lângă multe alte lucrări consacrate din creaţia violonistică se regăsesc şi concertele pentru vioară şi orchestră de F. Mendelssohn-Bartholdy, P.I.Tchaikovsky, J. Brahms, W.A.Mozart, H. Wieniawski, L. van Beethoven, A. Glazunov și H. Vieuxtemps.
În prezent, este doctorandă a Universității Naționale de Muzică din București și profesor titular de vioară la Colegiul de Artă Carmen Sylva din Ploiești.

Details

Date:
4 August, 2021
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/Muzeul.Campulung/posts/6004642669606721

Organizer

Muzeul Municipal din Câmpulung
View Organizer Website

Venue

Muzeul Municipal din Câmpulung
Str. Negru Vodă nr. 119
Câmpulung, Argeș 115100 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.