Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Refresh Heritage Week (RHW) Iași 2019: 14-21 mai

14 mai, 2011 - 21 mai, 2011

Refresh Heritage Week (RHW) Iași 2019: 14-21 mai

În perioada 14-21 mai 2019, la Iași, va avea loc ediția 2019 a manifestărilor derulate sub genericul Refresh Heritage Week în cadrul proiectului „Young Art(ist)s Refreshing Heritage Sites/ REFRESH”, implementat cu sprijin financiar acordat de Comisia Europeană prin programul Europa Creativă pentru proiecte de cooperare legate de Anul European al Patrimoniului Cultural – 2018. Liderul proiectului este Združenje Zgodovinskih Mest Slovenije/ Association of Historical Cities of Slovenia, care are drept parteneri: ITACA – Local Development Association din Cellino Attanasio, Italia, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași și Fundacion Universitaria San Antonio din Murcia, Spania.

Suita de evenimente RHW Iași 2019 este prima din cele care vor fi organizate în cadrul proiectului REFRESH pe parcursului acestui an în fiecare din țările participante la proiect. Reunind 19 tineri artiști care vor fi coordonați de prof. univ. dr. Atena Elena Simionescu, rector al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, directorul artistic al RHW Iași 2019, precum și conf. univ. dr. Modesta Lupașcu, lect. univ. dr. Florin Panzariu, manifestarea are ca scop crearea de conexiuni între vechi și nou, între lumea de ieri și cea de azi, între patrimoniu și oameni. Din acest motiv, ca și anul trecut de altfel, RHW Iași se concentrează în jurul unui eveniment marcant organizat de Complexul Muzeal Național „Moldova”. Dacă în 2018 tinerii artiști au fost introduși în fascinantul univers al muzicii mecanice, acum, în 2019, participanții vor fi invitați să își găsească surse de inspirație în moștenirea etnografică tradițională și vor avea ocazia de a intra în contact direct cu creatorii populari, în cadrul celei de-a XX-a ediții a Târgului Meșterilor Populari, organizat de Muzeul Etnografic al Moldovei în perioada 17-19 mai.

Creațiile tinerilor artiști Refresh vor putea fi admirate la Palatul Culturii timp de o lună, începând cu data de 20 mai, ora 15.00, atunci când, în Holul de Onoare va avea loc vernisajul expoziției RHW Iași 2019. Evenimentul va fi prezentat de prof. univ. dr. Petru Bejan.

Vă așteptăm.

 

Manager,

Dr. Lăcrămioara Stratulat

Şef Birou Relaţii Publice,

Dr. Coralia Costaş

 

Detalii

Începe:
14 mai, 2011
Se termină:
21 mai, 2011
Eveniment Category:

Organizator

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Complexul Muzeal Național „Moldova” – Iași
Piața Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1
Iași, Iași 700028 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare