Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Regizorul Alexandru Solomon la Muzeul de Artă Vizuală Galați

24 octombrie, 2019

Regizorul Alexandru Solomon va fi prezent la proiecția filmului său ,,Ouăle lui Tarzan”, difuzat în cadrul KineDok, un proiect One World Romania, joi, 24 octombrie, la ora 18.00.

,,Ouăle lui Tarzan”, o coproducție România, Franța din 2017, este un film despre utopii, o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuțelor și oamenilor.
Suhum este capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra orașului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuțe, înființat de sovietici în anii ‘20.
Legenda spune că a fost înființat pentru crearea unui hibrid între om și maimuță. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut.
Astăzi, oamenii și maimuțele sunt captivi într-un teritoriu răvășit de război și decenii de cruzime, fiind și unii și alții, victimele unor serii de experimente nereușite.

Filmul a fost nominalizat la Premiul Pentru cel mai Bun Documentar la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary (2017), la Festivalul de Film de la Stockholm (2017), Festivalul de Film de la Trieste (2018) și la Premiul Academiei Europene de Film (2018).

Alexandru Solomon a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale“, secţia Imagine film, în 1993. A regizat peste zece documentare și a fost director de imagine pentru filme de ficțiune, colaborând cu regizori ca Nicolae Mărgineanu, Sinișa Dragin, Andrei Blaier, Titus Munteanu, Marius Barna. A fost premiat la festivaluri de film din Europa și SUA.

Regizorul Alexandru Solomon este președintele Asociației One World Romania, supervizând buna desfășurare a tuturor evenimentelor marca One World Romania. Este unul dintre cei mai activi și premiați documentariști români, regizând și producând documentare din anul 1993. Printre documentarele regizate se numără „Marele jaf comunist” (2004), „Război pe calea undelor” (2007), „Kapitalism – Rețeta noastră secretă” (2010) și ,,România: patru patrii” (2015).

Mai multe detalii despre Alexandru Solomon pot fi găsite în interviul publicat anul acesta, în adevarul.ro:

https://adevarul.ro/cultura/arte/interviu-alexandru-solomon-regizor-cea-mai-mare-rusine-mamei-ia-fost-nu-si-a-dat-demisia-mdin-pcr-1_5d03c64b892c0bb0c65d4999/index.html

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Detalii

Dată:
24 octombrie, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul de Artă Vizuală Galați
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Vizuală Galați
Strada Tecuci 7
Galați, Galați Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare