Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Reșița: Obiectul lunii iunie 2020 la Muzeul Banatului Montan: Șut și gol! Prima echipă de fotbal a Reșiței 1911

5 iunie - 30 iunie

Alături de „grădinile de tir”, care s-au bucurat de popularitate în mai multe orașe din Banat, fotbalul s-a transformat în tradiție la Reșița încă de acum 100 de ani. Primul meci de fotbal disputat la Reșița a avut loc în 1911, cu echipa din fotografia care se constituie în obiectul lunii iunie. Echipa de fotbal era parte a Clubului Reșițean al Muncitorilor, înființat în același an de către salariații uzinelor StEG, Reșița.

După război a luat ființă echipa U.D. Reșița, care a intrat în competiția Ligii de Vest în 1927, iar în 1930 devine campioană națională, câștigând cu 2-0 în fața echipei S.G. Sibiu. Printre cei mai cunoscuți jucători de fotbal ai perioadei a fost și Ladislau Szépe, care a antrenat echipa de juniori, de asemenea câștigătoare a campionatului în 1936.

Anii interbelici au reprezentat pentru echipa de fotbal a Reșiței

o perioadă de efervescență și victorii, fapt transpus în câștigarea campionatului național și menținerea între echipele de elită românești. Tradiția începută în perioada interbelică a fost continuată de către echipele Metalul și CSM Reșița.

Dr. A. Magina

Detalii

Începere:
5 iunie
Se termină:
30 iunie
Eveniment Categories:
,

Loc de întâlnire

Muzeul Banatului Montan Reșița
Bd. Republicii nr. 10-12
Reșița, Caraș-Severin 320151 Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.muzeulbanatuluimontan.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *