Loading Events

« All Events

Reșița: Obiectul lunii iunie 2022 la Muzeul Banatului Montan: Fotografie (tip carte poștală), reprezentându-i pe regele Ferdinand I și pe regina Maria la Reșița,

1 June - 30 June

Fotografie (tip carte poștală) cu numărul de inventar 12717, reprezentându-i pe regele Ferdinand I și pe regina Maria la Reșița, prezenți la botezarea primei locomotive produse în oraș, la Uzinele UDR, după integrarea Banatului în cadrul României Mari. După cum se poate observa, locomotiva poartă numărul 50243, fiind numită „Regele Ferdinand” în onoarea suveranului. Era un tip de locomotivă pentru linii cu ecartament normal, construită după proiectul german G10, fiind produsă în orașul de pe valea Bârzavei începând cu anul 1926. Vizita suveranului a avut loc în 10 iunie 1926, iar în 14 septembrie locomotiva a fost dată în folosință în cadrul Căilor Ferate Române.

Fotografia de față, realizată în atelierul lui Otto Schwarz din Reșița, provine de la Hugo Knobloch, fost lucrător la fabrica de locomotive din oraș și reprezintă un fragment din trecutul industrial al Reșiței interbelice.

Cercetător științific II

Adrian MAGINA

Venue

Muzeul Banatului Montan Reșița
Bd. Republicii nr. 10-12
Reșița, Caraș-Severin 320151 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.